Gajcus Posted June 19, 2023 Share Posted June 19, 2023 Ponoć nie ma głupich pytań... Sedan GD ma z tyłu dłuższe wahacze poprzeczne od reszty Subaru, a czy ta sama sytuacja jest z przednimi wahaczami? Są one dłuższe od na przykład kombiaka/forka SF? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted June 19, 2023 Share Posted June 19, 2023 Sedan ma dłuższe przednie od kombi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neutrino33 Posted June 19, 2023 Share Posted June 19, 2023 Ale dlaczego? Inny układ podłogi jest czy jak? Skąd takie różnice? Pytam, bo jak szukałem tulei przedniego wahacza do mojego Legacy to też widziałem dwa różne wahacze...i dwie różne tuleje. Trochę byłem zdziwiony, że niby jak, bo przecież na samochodzie widziałem jak to wygląda, a na schemacie potrafili pokazywać zupełnie inne. Odzywam się, bo wygląda na to, że wahacze w Imprezie GD i Legacy IV sa identyczne...ale jak rozkminiam, to są różnice właśnie między sedanem, a kombi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted June 19, 2023 Share Posted June 19, 2023 Sedan jest szerszy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted June 19, 2023 Share Posted June 19, 2023 Faktycznie, przód o 20mm a tył o 25mm. Autocentrum tak przynajmniej podaje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajcus Posted June 27, 2023 Author Share Posted June 27, 2023 W dniu 19.06.2023 o 18:12, Pan Dziedzic napisał(a): Sedan ma dłuższe przednie od kombi. Wiesz może jaka jest różnica? Potrzebuję dłuższych w STurbo, a jak patrzyłem na opposedforce to wrx bug ma inne te wahcze niż blob i hawk Chciałbym możliwie najdłuższe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted June 27, 2023 Share Posted June 27, 2023 U mnie w bugu, są aluminiowe jak w sti. Ale jaka różnica w cm. to nie wiem. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajcus Posted July 11, 2023 Author Share Posted July 11, 2023 Kupiłem wahacze, które według sprzedającego są z wolnossącego hawka w sedanie, zdjąłem swoje z sturbo no i trochę się zawiodłem, bo po przyłożeniu nie zauważyłem żadnej różnicy. Dopiero po zmierzeniu od miejsca na sworzeń do tulei wyszło, że faktycznie jest różnica 1 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajcus Posted July 11, 2023 Author Share Posted July 11, 2023 I jakby kogoś interesowały długości: SF: Sedan GD (Hawk): Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts