Mati Mati Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Witam, nie znalazłem podobnego tematu więc pozwoliłem otworzyć nowy. Chciałem zapytać, jaki dokładnie olej można zalać do skrzyni (model 2 4 turbo ). Jedni twierdzą, że tylko oryginalny, inni, że taki motul, (https://www.motul.com/my/en/products/ht-cvtf), jeszcze na forum zagranicznym znalazłem informację, że oleje które zalecał na początku producent były nie takie jak trzeba... https://www.ascentforums.com/threads/cvt-fluid-soa748v0300.8520/ Potrzebuję to wymienić ale nie ma dostępnego na dzień dzisiejszy w serwisie oryginalnego oleju. Wrzucam jeszcze drugiego screena z forum, rozmowa na temat "kompatybilności" https://www.subaruoutback.org/threads/xt-cvt-fluid.534731/#post-6131577 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 @Aga - czy po nastu latach ktoś mógłby w końcu usunąć kretyński skrypt podmieniający określenie "Cztery Turbo" na nie-ASO? Rzeczona firma już raczej konkurencji dla ASO nie stanowi, a odkąd Subaru wprowadziło do oferty turbodoładowany silnik o pojemności 2.4 litra trochę trudno się o nim prowadzi na The Forum dyskusje. Tożsamo z kultowym modelem Dwadzieścia Dwa Be, przy okazji. Nawet nie wiem czy pod tym adresem działa jeszcze jakaś SIPu domniemana "konkurencja". Co do problemu autora posta nie pomogę, ale @DZIAŁ TECHNICZNY pewnie da radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mati Mati Posted June 5, 2023 Author Share Posted June 5, 2023 Dzieki, właśnie edytuję i zastanawiałem sie jak mogłem to napisać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diuk Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 48 minut temu, BelegUS napisał(a): @Aga - czy po nastu latach ktoś mógłby w końcu usunąć kretyński skrypt podmieniający określenie "Cztery Turbo" na nie-ASO? ta autokorekta jest już tak kultowa, że po prostu musi zostać ad infinitum i nadal wprowadzać zamieszanie wśród nowych użytkowników. to jak kolektor róźnoodległościowy - mniej doskonały niż symetryczny, ale ja osobiście nie wyobrażam sobie istnienia Subaru bez tego kolektora, jak i TF bez tej autokorekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Godzinę temu, Mati Mati napisał(a): Dzieki, właśnie edytuję i zastanawiałem sie jak mogłem to napisać. Nie Ty, tylko zakrawająca o hucpę wojna Gospodarza z nie-ASO, która równać się może tylko pojedynkowi Australii z emu. 18 minut temu, diuk napisał(a): ta autokorekta jest już tak kultowa, że po prostu musi zostać Pamiętam czasy The Forum sprzed tej autokorekty, i nie uważam jej za nic innego niż tylko upierdliwość w komunikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 to nie jest silnik dwa cztery turbo tylko 2.4 DIT I problem rozwiązany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 (edited) 59 minut temu, aflinta napisał(a): to nie jest silnik dwa cztery turbo tylko 2.4 DIT I problem rozwiązany. A 22B to nie jest 22B tylko...? EDIT: O, to już nie wskakuje, chwalmy łąki umajone Edited June 5, 2023 by BelegUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Ale co 22B? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 @BelegUS, dziękuję za wiarę w moją moc, niestety ta ogranicza się tylko do zmiany tytułu wątku. Mam nadzieję, że podwójna spacja pomogła 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 (edited) 6 godzin temu, aflinta napisał(a): Ale co 22B? Też wskakiwało Nie-Aso. nie-ASO Edit: o prosz. Be dwadzieścia dwa. Edited June 5, 2023 by BelegUS Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted June 5, 2023 Share Posted June 5, 2023 Dziwne, u mnie działa... B22 B22 Ale fakt, że trzeba z właścicielem te filtry poruszyć - mnie też irytują. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts