radam Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Ostatnio zauważyłem, że na postoju z nawiewów leci bardzo ciepłe powietrze. Wróciłem z trasy ok 100 km, zatrzymałem się w cieniu, auto zostawiłem odpalone i z włączoną dmuchawą. Gdy po kilku minutach wsiadłem ponownie okazało się że w środku jest gorąco. Z nawiewów wiało ciepłem. Zmierzyłem temperaturę nawiewów i okazało się, że mają 38 stopni, więc mniej więcej taka temperatura wydobywa się z nawiewów. Na zewnątrz było 21 stopni, i wg mnie mniej więcej taką temperaturę powinno mieć powietrze wdmuchiwane z zewnątrz. W trakcie jazdy tak jest. Zauważyłem też, że wyświetlacze od radia i klimatyzacji są bardzo gorące, mają ok 50 stopni, więc dodatkowo działają jak grzejnik. Wydaje mi się, że nie powinno tak być, że chłodzi tylko podczas jazdy, a w korkach i na postoju grzeje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
biedron Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 sprawdź poziom płynu chłodniczego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziolek Posted May 31, 2023 Share Posted May 31, 2023 Nieszczelne klapy na nagrzewnicy, pewnie gąbka się ukruszyła lub jest awaria któregoś z servo/motorków i nie domyka klapy. Sprawdź temperaturę z obydwu stref, może da Ci to podpowiedź gdzie szukać. Za radiem jest nagrzewnica która prawdopodobnie ma 90 stopni, dlatego panel może być gorący. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts