4444 Posted May 28, 2023 Share Posted May 28, 2023 (edited) Witam, w swoim foresterze doczekałem się chwili, że stare uszkodzenie "puściło korzeń" i z wiosną urosło od rozmiarów ... Podjęta decyzja o wymianie szyby i pojawiła się opcja "grzanej" szyby - oczywiście tylko w miejscu spoczynku piór ale dobre i to - taka zamówiona i osadzona. W prawym słupku znalazłem wiązkę ale na jej pinach nie mam zasilania gdy załączam grzanie tylnej szyby... Pytania do przychylnych: - co muszę dołożyć z osprzętu sterującego aby uaktywnić zasilanie do grzania przedniej szyby / ważne = nie mam podgrzewanych lusterek = podobno szybę podgrzewa się razem z lusterkami / - u siebie mam tylko przycisk świateł przeciwmgielnych, ale pod zaślepionymi przyciskami jest jeszcze wiązka luzem - nie wiem do której funkcji przygotowana; na fotce wersja "full wypas" i w tej wersji skrajny prawy przycisk to chyba grzanie przedniej szyby ? - czy instalacja forestera usa MY2006 jest standardowo przygotowana do dołożenia przycisku podgrzewania ? - czy jakieś inne podzespoły poza przyciskiem muszę dokompletować? - czy najprostszym rozwiązaniem będzie dociągnąć zasilanie od ogrzewania tylnej szyby ??? wiem - takie druciarstwo... Edited May 28, 2023 by 4444 foto Link to comment Share on other sites More sharing options...
555marcin Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Przycisk na zdjęciu powinien uruchomić grzanie przedniej szyby, grzanie tylnej powinieneś mieć na centralnej konsoli. Jeśli nie działa - po nitce do kłębka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SLAVG Posted May 29, 2023 Share Posted May 29, 2023 Wg. mnie ogrzewanie szyby zrealizowane jest przez przekaźnik i w twoim modelu tego przekaźnika wraz z okablowaniem brak. Zerknij sobie na manual na rysunki okablowania Wiper Deicer System. Powinny pomóc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts