Rob C Posted May 26 Share Posted May 26 (edited) Panie i Panowie, mam pytanko. Z racji tego, ze mój młody ma w swoim STI większa alu miskę olejowa to mam pytanko czy ktoś z Was coś takiego ma lub widział. Co prawda w zimie u nas rzadko śnieg leży na ulicach bo szybko go sprzątają ale młody ma obniżone auto i nisko osadzona miskę. Wolałbym aby była ona cała. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazowki Edited May 28 by Rob C Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted May 26 Share Posted May 26 jesli miska schodzi ponizej wszystkiego, nie wiem, czy lanosy maja u rame, to pewnie bedzie problem. jak jest do czego, to plyta duraluminim pod caly silnik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted May 26 Share Posted May 26 jak juz macie duza miske, to wywalic te chlodniczke oleju przy filtrze i zamontowac normalna chlodnice oleju, tak btw. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted May 26 Share Posted May 26 Beznadziejny pomysł na miskę (w dół), w takich przypadkach robi się customowe miski, aby zachować ilość oleju robi się szersze dołem a nie niższe. Coś w ten deseń: Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted May 26 Share Posted May 26 a widziałeś taką do subaru? kolektor wtedy po bluetoothie idzie?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daroot Posted May 26 Share Posted May 26 Oj, dałem przykładową z neta - można wyjść do przodu przecież, można zejść niżej i na boki - możliwości jest kilka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
koziolek Posted May 26 Share Posted May 26 Godzinę temu, M_isza napisał(a): jak juz macie duza miske, to wywalic te chlodniczke oleju przy filtrze i zamontowac normalna chlodnice oleju, tak btw. Ta chłodniczka oleju ma za zadanie, szybciej nagrzać olej kiedy silnik jest zimny. Płyn chłodniczy nagrzewa się szybciej. Przy jak piszesz "normalnej" chłodnicy oleju, zimą nagrzanie oleju powyżej 70 stopni graniczy z cudem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob C Posted May 26 Author Share Posted May 26 Dziękuje za odpowiedzi ale sam sobie niski nie wyspawam, ta jest chyba IAG Performance i właśnie jest do dołu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
takumifan Posted May 26 Share Posted May 26 Załóż płytę pod silnik i tyle. Jak nie masz starej miski oleju to mogę zmierzyć jej wysokość ale wydaje mi się, że ta nie jest dużo wyższa od seryjnej. Misa od Killer B też ma 30% większą pojemność, a nie wygląda na wyższą niż seryjna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rob C Posted May 26 Author Share Posted May 26 Godzinę temu, takumifan napisał(a): Załóż płytę pod silnik i tyle. Jak nie masz starej miski oleju to mogę zmierzyć jej wysokość ale wydaje mi się, że ta nie jest dużo wyższa od seryjnej. Misa od Killer B też ma 30% większą pojemność, a nie wygląda na wyższą niż seryjna. Mam oryginał. Ta jest ciut niższa. Poszukam czegoś przed zima Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts