Jump to content

Do zamknięcia

Rob C

Recommended Posts

Posted (edited)

Panie i Panowie, mam pytanko. Z racji tego, ze mój młody ma w swoim STI większa alu miskę olejowa to mam pytanko czy ktoś z Was coś takiego ma lub widział. Co prawda w zimie u nas rzadko śnieg leży na ulicach bo szybko go sprzątają ale młody ma obniżone auto i nisko osadzona miskę. Wolałbym aby była ona cała. Z góry dziękuje za jakiekolwiek wskazowki

IMG_0140.jpeg

Edited by Rob C

• Rob C changed the title to Osłona alu miski olejowej STI

jesli miska schodzi ponizej wszystkiego, nie wiem, czy lanosy maja u rame, to pewnie bedzie problem. jak jest do czego, to plyta duraluminim pod caly silnik.

jak juz macie duza miske, to wywalic te chlodniczke oleju przy filtrze i zamontowac normalna chlodnice oleju, tak btw.

Beznadziejny pomysł na miskę (w dół), w takich przypadkach robi się customowe miski, aby zachować ilość oleju robi się szersze dołem a nie niższe. Coś w ten deseń:

tuningowa-miska-olejowa-sr20det-200sx-s1

a widziałeś taką do subaru? kolektor wtedy po bluetoothie idzie?:)

Oj, dałem przykładową z neta - można wyjść do przodu przecież, można zejść niżej i na boki - możliwości jest kilka.

Godzinę temu, M_isza napisał(a):

jak juz macie duza miske, to wywalic te chlodniczke oleju przy filtrze i zamontowac normalna chlodnice oleju, tak btw.

Ta chłodniczka oleju ma za zadanie, szybciej nagrzać olej kiedy silnik jest zimny. Płyn chłodniczy nagrzewa się szybciej.

Przy jak piszesz "normalnej" chłodnicy oleju, zimą nagrzanie oleju powyżej 70 stopni graniczy z cudem. :krecka_dostal:

Dziękuje za odpowiedzi ale sam sobie niski nie wyspawam, ta jest chyba IAG Performance i właśnie jest do dołu. 

Załóż płytę pod silnik i tyle. Jak nie masz starej miski oleju to mogę zmierzyć jej wysokość ale wydaje mi się, że ta nie jest dużo wyższa od seryjnej. 

Misa od Killer B też ma 30% większą pojemność, a nie wygląda na wyższą niż seryjna. image.thumb.jpeg.68c022233be2167a637886905db847c1.jpeg

Godzinę temu, takumifan napisał(a):

Załóż płytę pod silnik i tyle. Jak nie masz starej miski oleju to mogę zmierzyć jej wysokość ale wydaje mi się, że ta nie jest dużo wyższa od seryjnej. 

Misa od Killer B też ma 30% większą pojemność, a nie wygląda na wyższą niż seryjna. image.thumb.jpeg.68c022233be2167a637886905db847c1.jpeg

Mam oryginał. Ta jest ciut niższa. Poszukam czegoś przed zima

• Rob C changed the title to Do zamknięcia