kravson Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Koledzy mam formka sj z usa wersja z reflektorami halogenowymi, które chciałbym zmienić na wersję EU. Możecie podpowiedzieć które lampy EU będą pasowały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted May 16, 2023 Author Share Posted May 16, 2023 Montował ktoś zamienniki halogenowe firmy TYC / DEPO? - jaka jest ich jakość? Może lepiej szukać halogenowych lamp poliftowych bo podobno psują - dajcie znac czy ktoś zakładał Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted May 22, 2023 Author Share Posted May 22, 2023 Jeszcze jeden temat do ogarnięcia. Założyłem radio 2 din Sony niestety nie działa kamera cofania na ekranie radia bo USA nadaje w innym systemie. Udało się komuś obejść ten problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted May 22, 2023 Share Posted May 22, 2023 Nie nadaje w innym systemie. Po prostu oryginalna kamera subaru jest zasilana 6V a nie 12 jak większość. WIęc jeśli ją tak zasiliłeś to być może została usmażona. Lampy sugerowałbym oryginalne. Moim zdaniem DEPO to nie jest najlepszy wybór. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted May 22, 2023 Author Share Posted May 22, 2023 Co do świateł to na chwilę obecną zostały przerobione pomarańczowe obrysówki na kierunkowskazy. Jak się trafią ładne lamy EU halogenowe to dopiero podmienię. Kamerka działa bo wyświetla obraz na górnym ekranie tylko w radiu jest problem. Z tego co piszesz to musi być źle podłączone radio. Do zrobienia jest jeszcze konwersja na EU i wówczas trzeba będzie sprawdzić jeszcze raz radio. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted May 26, 2023 Author Share Posted May 26, 2023 Kolejny temat z cyklu amerykańskich świateł. W moim modelu nie ma możliwości poziomowania świateł halogenowych czy jest na forum ktoś kto ogarnie mi ten temat? Czy zmiana na EU daje możliwość dodania regulacji. Sorki, że tak nudzę ale te reflektory działają mi na nerwy Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepedealer Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 A przypadkiem to nie masz SLS z tyłu? Wtedy poziomowanie nie jest potrzebne, teoretycznie powinno to świecić cały czas tak samo. Mam europejskie światła bez pomarańczowych obrysówek i nie mam regulatora od świateł w środku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bombelllooo Posted May 26, 2023 Share Posted May 26, 2023 Za mało danych na temat Twojego samochodu. forester sj 2.5 był produkowany od 2013-2018 roku gdzie w 2016 był lift. Nie wiadomo jakie masz lampy, czy podstawowe bez regulacji czy może masz wersje najwyższą z automatyczną regulacją z czujnikiem wysokości na tylnym wahaczu. Nie bardzo rozumiem co to znaczy reflektor halogenowy - ale mogę się domyślać, że chodzi o najbiedniejszą wersje. Zatem nie ma innej regulacji wysokości jak tam przy lampie. Wymiana reflektora na Europe nie sprawi magicznie ze regulacja będzie. Trzeba by dołożyć wiązkę i cały układ regulacji elektrycznej wysokości świecenia sterowanej z przestrzeni pasażerskiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted May 30, 2023 Author Share Posted May 30, 2023 Problem omówiony telefonicznie z bombelllooo - wszystko się wyjaśniło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted July 11, 2023 Author Share Posted July 11, 2023 Odkryłem kolejny dziwny temat. jak mam ustawione oświetlanie bagażnika na automatyczne załączenie po otwarciu klapy to po jej zamknięciu nie mogę zamknąć auta z pilota. Pilot zadziała dopiero jak lampka w bagażniku zgaśnie. Jak mam wyłączoną lampkę w bagażniku wszystko działa od razu. Zastanawiam się czy to normalne, czy coś się rozkodowało. Sprawdzone na dwóch pilotach Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted July 11, 2023 Author Share Posted July 11, 2023 Tak dla informacji : błąd powodowała nowa żarówka LED , wróciłem do zwykłej i wszystko działa prawidłowo. Niestety jest ciemno w bagażniku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts