Zbych Posted May 11, 2023 Share Posted May 11, 2023 Dzień dobry Mam pytanie dotyczące świateł LED dzienne/przeciwmgielne jakie można kupić w ASO numer katalogowy HAL-12322-SU - zdjęcie pudełka w załączeniu. W związku ze stłuczeniem jednej z fabrycznych lamp zakupiłem i zainstalowałem w ASO takie lampy. Przed kupnem uzyskałem zapewnienie że mają one homologację i nie będzie problemu przy przeglądzie. Jednak już po zainstalowaniu postanowiłem sprawdzić/rozszyfrować oznaczenia na kloszach - zdjęcie w załączeniu. Wg tych oznaczeń to są lampy przeznaczone do ruchu lewostronnego (strzałka w prawo pod oznaczeniem 02A). Stąd mam pytania czy ktoś może instalował takie światła i czy miał z tym problem przy przeglądach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted May 12, 2023 Share Posted May 12, 2023 Światła przeciwmgielne dają strumień symetryczny i tym samym nie rozróżnia się czy są do ruchu lewo czy prawostronnego: http://www.eurodiagnosta.pl/articles/lights_fog.html Światła dzienne... one są tylko widoczne, nic nie oświetlają więc też bez znaczenia. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts