mmarc1n Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 (edited) Witam, miałem swojego czasu forestera rocznik 2008 diesel, krajowy. Z tego co pamietam był to model przejściowy czy po-lift. Szukam dziś podobnego i trafiłem na szczegół, wszystkie forestery z tego rocznika maja inne zegary niż mój miał. Ktoś wie dlaczego ? Edited May 6, 2023 by mmarc1n Zmiana zdjęcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 (edited) Polift jest od 2011 i zegary jak ze zdjęcia. 2008r to pierwsza wersja SH. Edited May 6, 2023 by ir3n3usz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc1n Posted May 6, 2023 Author Share Posted May 6, 2023 (edited) Chyba tak, możliwe ze 2011. Tam była jakaś mieszanina części nawet turbina była inna niż miał być. Już nie pamietam a forestera juz z nami niema wiec nie sprawdzę. Ok wychodzi na to ze patrzyłem na złe roczniki. Dzięki i pozdrawiam Edited May 6, 2023 by mmarc1n Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 (edited) 20 minut temu, mmarc1n napisał(a): Chyba tak, możliwe ze 2011. Tam była jakaś mieszanina części nawet turbina była inna niż miał być. Już nie pamietam a forestera juz z nami niema wiec nie sprawdzę. Ok wychodzi na to ze patrzyłem na złe roczniki. Dzięki i pozdrawiam Turbo jest prawidłowe. Wersja z czujnikiem VGT wychodziła w silnikach z plastikowym kolektorem dolotowym, czyli od 2010r. Dodatkowo od 2010 były zmodyfikowane wtryskiwacze z końcówką numeru ...30. Wszystko było tak jak należy. Edited May 6, 2023 by ir3n3usz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mmarc1n Posted May 6, 2023 Author Share Posted May 6, 2023 Autoryzowany serwis twierdził co innego. Miało być VF 53 czy 54. (Już nie pamietam) A jest VF57 i właśnie była remontowana bo VGT był uszkodzony. Nie sama turbina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted May 6, 2023 Share Posted May 6, 2023 (edited) 2 godziny temu, mmarc1n napisał(a): Autoryzowany serwis twierdził co innego. Miało być VF 53 czy 54. (Już nie pamietam) A jest VF57 i właśnie była remontowana bo VGT był uszkodzony. Nie sama turbina. Opowiadają bzdury. Skąd ci ludzie się urwali... W tym roczniku(2010-11) ma być VF57 Edited May 6, 2023 by Aga Edycja wulgaryzmu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts