sartek Posted April 26, 2023 Share Posted April 26, 2023 Cześć! Gdy zamykam drzwi, tzn. rygluję zamki od zewnątrz po wyjściu z samochodu, poprzez dotknięcie tego magicznego miejsca na klamce, które pozwala zamknąć samochód bez sięgania po kluczyk, czasami rozlega się trwający jedną sekundę, wysoki, dość cichy dźwięk. Brzmi raczej jak dźwięk ostrzegawczy o czymś, co zostawiłem albo czego nie wyłączyłem, ale nie mogę znaleźć żadnej reguły jego występowania. Jednym słowem: nie umiem znaleźć zasady, na jakiej ten dźwięk raz się rozlega, a raz nie. Może ktoś wie, powie mi i ukoi moją duszę w tym temacie Link to comment Share on other sites More sharing options...
arturcom Posted April 28, 2023 Share Posted April 28, 2023 On 4/26/2023 at 8:03 PM, sartek said: wysoki, dość cichy dźwięk Brzmi to raczej na uszkodzony (bez smarowania) rygiel zamka, który ma problemy z ruchem po przyłożeniu napięcia. Jak masz zdolności manualne, to ustal, który to. Rozbierz, przesmaruj lub naoliw. Tak tylko gdybam, bo nigdy tego nie robiłem w Subaru. W serwisie nie będą się w to bawić, tylko skasują za nowy rygiel plus robocizna. Easy money. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted April 28, 2023 Author Share Posted April 28, 2023 2 minuty temu, arturcom napisał(a): Brzmi to raczej na uszkodzony (bez smarowania) rygiel zamka, który ma problemy z ruchem po przyłożeniu napięcia. Jak masz zdolności manualne, to ustal, który to. Rozbierz, przesmaruj lub naoliw. Tak tylko gdybam, bo nigdy tego nie robiłem w Subaru. W serwisie nie będą się w to bawić, tylko skasują za nowy rygiel plus robocizna. Easy money. Odkąd napisałem ten post, usiłuję nagrać ten dźwięk. Oczywiście jak dotąd nie wystąpił ani razu... klasyk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts