kravson Posted April 21, 2023 Share Posted April 21, 2023 Posiadam FORESTERA SJ 2015 2,5 US i potrzebuję zakupić kratkę do bagażnika która pozwoli mi złożyć fotele bez jej demontażu: LINK niestety producent nie gwarantuje mi że będzie pasowała do mojej wersji pomimo opisu w ogłoszeniu. Nasuwają mi się pytania; 1. czy wersja US różniła się środkiem; inne boczki, mocowanie foteli, szerokość itp. co może mieć wpływ na montaż takiej kratki 2. może ktoś kupował taką lub podobną 2. a może ktoś ma i chciałby się jej pozbyć z garażu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kościk Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 (edited) Szukaj na olx czy allegro oryginalnej, czasami ludzie sprzedają, ja swoja kupilem za 250 ziko, jak nowa - oem, dostalem jeszcze w kartonie, kompletna z instrukcją. Edited April 23, 2023 by Kościk Link to comment Share on other sites More sharing options...
BiP Posted April 23, 2023 Share Posted April 23, 2023 Ta co wstawiłeś w linku wygląda na oryginalną akcesoryjną albo mocno zbliżoną do niej. Mam oryginalną zdemontowaną, niby nie używam ale muszę się głębiej zastanowić, czy na pewno do przehandlowania. Ale przymierzyć ją możesz. W Koszalinie. Plastiki się nie różnią. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted April 23, 2023 Author Share Posted April 23, 2023 57 minut temu, BiP napisał(a): Ta co wstawiłeś w linku wygląda na oryginalną akcesoryjną albo mocno zbliżoną do niej. Mam oryginalną zdemontowaną, niby nie używam ale muszę się głębiej zastanowić, czy na pewno do przehandlowania. Ale przymierzyć ją możesz. W Koszalinie. Plastiki się nie różnią. Nie spieszę się bardzo z zakupem. Dam ci czas do namysłu jak się zdecydujesz na sprzedaż to pisz na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kościk Posted April 24, 2023 Share Posted April 24, 2023 Ta z linku nie wygląda na OEM, rozni sie sposobem montazu, ale kto wie, to może być tylko zdjecie poglądowe. Na sklepie Subaru mozesz sobie zobaczyc sposob montazu oryginału, ale wyglada to mniej wiecej tak... Mocowania to podłogi przy samych nadkolach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted April 26, 2023 Author Share Posted April 26, 2023 Kratka z linku nie jest OEM, ale wygląda na solidną. Nowa kratka OEM ma ceną zaporową więc szukam alternatywy lub używki ( może komuś przeszkadza w garażu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
_akir_ Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 chcesz miec ta kratke na stałe czy w razue koniecznosci szybko zdemontowac ? bo jak opcja druga to jedz do sklepu zoologicznego i kup kratke rozporową, mam taka i w razie konieczności montuje ja w 5 minut Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 2 minuty temu, _akir_ napisał(a): bo jak opcja druga to jedz do sklepu zoologicznego i kup kratke rozporową, mam taka i w razie konieczności montuje ja w 5 minut A masz jakieś doświadczenia z wytrzymałością takiej kratki? Chodzi mi o to, czy w razie awaryjnego hamowania zatrzyma ona bagaż przy bagażniku zapakowanym po dach? Link to comment Share on other sites More sharing options...
_akir_ Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 1 minutę temu, sartek napisał(a): A masz jakieś doświadczenia z wytrzymałością takiej kratki? Chodzi mi o to, czy w razie awaryjnego hamowania zatrzyma ona bagaż przy bagażniku zapakowanym po dach? sama kratka jest dosyć solidna, po montażu wygląda to też dosyć solidnie (rozpórka z gumowymi końcówkami jest montowana miedzy podsufitką a podłogą, poziom docisku regulujesz dokręcając mocniej motylka) kupiłem na potrzeby przewożenia psa, ale niestety już jej nie używam, musiałbym zamontować i zobaczyć jak dużej siły potrzebuje żeby to "wyrwać" 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kościk Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 (edited) 14 godzin temu, kravson napisał(a): Kratka z linku nie jest OEM, ale wygląda na solidną. Nowa kratka OEM ma ceną zaporową więc szukam alternatywy lub używki ( może komuś przeszkadza w garażu) Szukaj uzywki, normalni ludzie cenia to normalnie, za 300+- 50 piwinienies kupić. Ja troche polowalem na olx itp ale w koncu trafilem za 250 Edited April 27, 2023 by Kościk Link to comment Share on other sites More sharing options...
sartek Posted April 27, 2023 Share Posted April 27, 2023 2 godziny temu, _akir_ napisał(a): musiałbym zamontować i zobaczyć jak dużej siły potrzebuje żeby to "wyrwać" Dzięki za informacje, absolutnie nie oczekuję testów wytrzymałościowych, już i tak wiele mi wyjaśniłeś tym zdjęciem i opisem Wiadomo, że na górę kładzie się zawsze rzeczy najlżejsze, więc jakieś śpiwory i inne podobne bagaże taka kratka raczej utrzyma . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kravson Posted April 27, 2023 Author Share Posted April 27, 2023 Kratka rozpórkowa zabiera trochę przestrzeni bagażnika, i rozpiera się o podsufitkę więc trochę słabo. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts