makos89 Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) Mam projekt który tworzę i chcę użyć okleiny ze stickers'ami. Pytanie - kłaść na to klar? Nie zje tworzywa? Mam błotnik bardzo porysowany ponieważ stary zjadła rdza - śmietnik. Malarz wycenił malowanie na 700 zł bo musi zrobić przejście na drzwi bo będzie bardzo widoczna różnica mdz. świeżą bazą a drzwiami które mają fabryczny lakier z 2006 r. Zawsze chciałem sticersy. Oklejaliście kiedyś zewnętrzne elementy? Robie to także ze względu na moje dzieci które uwielbiają weekendowe rajdy po Wrocławiu "Świnką Subarynką". Edited April 18, 2023 by makos89 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neutrino33 Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Ja miałem coś takiego zrobić na zderzaku - mooocno porysowanym (taki kupiłem) - w IS200 jaki miałemw Irlandii. Wiele osób kryje to lakierem...ale nie wiem jak zachowaja się naklejki, to chyba zależy od tego jak są wykonane - @eurojanek Co ty na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krystian Lasota Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Ja bym po taniości poszedł dorobić sprey pod kolor i pomalował samemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) Edit. Edited April 18, 2023 by Pan Dziedzic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 4 minuty temu, Krystian Lasota napisał(a): Ja bym po taniości poszedł dorobić sprey pod kolor i pomalował samemu. 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makos89 Posted April 18, 2023 Author Share Posted April 18, 2023 30 minut temu, Krystian Lasota napisał(a): Ja bym po taniości poszedł dorobić sprey pod kolor i pomalował samemu. Robię progi, kielichy, nadkola i klapę, reparaturki, konserwacja, malowanie. Powoli budżet mi się zamyka w 7 tys zł. Nie idę w spray bo robię dla siebie a auto zostaje w rodzinie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
makos89 Posted April 18, 2023 Author Share Posted April 18, 2023 Godzinę temu, Neutrino33 napisał(a): Ja miałem coś takiego zrobić na zderzaku - mooocno porysowanym (taki kupiłem) - w IS200 jaki miałemw Irlandii. Wiele osób kryje to lakierem...ale nie wiem jak zachowaja się naklejki, to chyba zależy od tego jak są wykonane - @eurojanek Co ty na to? Chcę użyć okleiny, nie pojedynczych naklejek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 7 minut temu, makos89 napisał(a): Chcę użyć okleiny, nie pojedynczych naklejek. A to nie jest tak, że to taka folia jak normalny "wrap" samochodowy? Takich folii niczym przecież nie lakierują później i leżą na aucie kilka lat. Ba, zedrzeć to później to też nie lada wyzwanie. Zapytaj w zakładzie w którym oklejają auta, myślę, że powinno być taniej niż 700. Edit: Swoją drogą ten malarz to też sobie grubo liczy... Ja w grudniu robiłem cały tylny zderzak i lewe nadkole z cieniowaniem za 1200. Co prawda fachowiec nie z centrum Warszawy, a z mojej prowincji ale zawsze ma pełno aut na podwórzu i robił mi już kilka rzeczy więc mu ufam. Edited April 18, 2023 by Orear Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neutrino33 Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 37 minut temu, makos89 napisał(a): Chcę użyć okleiny, nie pojedynczych naklejek. nie ma znaczenia, chodzi o to jak dany materiał zachowuje sie pod wpływem lakieru a @eurojanek może mieć o tym jakies pojęcie bo siedzi w temacie nie pierwszy rok dlatego albo sam sie tutaj odezwie albo ty odezwiesz się do niego (sugeruję druga opcję jako bardziej odpowiednia w danych syrkumstancjach) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts