Jump to content

Sticker Bomby

makos89

Recommended Posts

Mam projekt który tworzę i chcę użyć okleiny ze stickers'ami. Pytanie - kłaść na to klar? Nie zje tworzywa? Mam błotnik bardzo porysowany ponieważ stary zjadła rdza - śmietnik. Malarz wycenił malowanie na 700 zł bo musi zrobić przejście na drzwi bo będzie bardzo widoczna różnica mdz. świeżą bazą a drzwiami które mają fabryczny lakier z 2006 r. Zawsze chciałem sticersy. Oklejaliście kiedyś zewnętrzne elementy?

Robie to także ze względu na moje dzieci które uwielbiają weekendowe rajdy po Wrocławiu "Świnką Subarynką".

02a2e469acb1dfe3278f23d3a9d499fa.jpg

Screenshot_20230418-184355_Allegro.jpg

Screenshot_20230418-191937_Allegro.jpg

Screenshot_20230418-191258_Allegro.jpg

Edited by makos89

30 minut temu, Krystian Lasota napisał(a):

Ja bym po taniości poszedł dorobić sprey pod kolor i pomalował samemu.

Robię progi, kielichy, nadkola i klapę, reparaturki, konserwacja, malowanie. Powoli budżet mi się zamyka w 7 tys zł. Nie idę w spray bo robię dla siebie a auto zostaje w rodzinie. 

Godzinę temu, Neutrino33 napisał(a):

Ja miałem coś takiego zrobić na zderzaku - mooocno porysowanym (taki kupiłem) - w IS200 jaki miałemw Irlandii. Wiele osób kryje to lakierem...ale nie wiem jak zachowaja się naklejki, to chyba zależy od tego jak są wykonane - @eurojanek :clapping: Co ty na to?

Chcę użyć okleiny, nie pojedynczych naklejek.

7 minut temu, makos89 napisał(a):

A to nie jest tak, że to taka folia jak normalny "wrap" samochodowy?

Takich folii niczym przecież nie lakierują później i leżą na aucie kilka lat. Ba, zedrzeć to później to też nie lada wyzwanie. Zapytaj w zakładzie w którym oklejają auta, myślę, że powinno być taniej niż 700. 

Edit: Swoją drogą ten malarz to też sobie grubo liczy... Ja w grudniu robiłem cały tylny zderzak i lewe nadkole z cieniowaniem za 1200. Co prawda fachowiec nie z centrum Warszawy, a z mojej prowincji ale zawsze ma pełno aut na podwórzu i robił mi już kilka rzeczy więc mu ufam. 

Edited by Orear

37 minut temu, makos89 napisał(a):

nie ma znaczenia, chodzi o to jak dany materiał zachowuje sie pod wpływem lakieru a @eurojanek może mieć o tym jakies pojęcie bo siedzi w temacie nie pierwszy rok dlatego albo sam sie tutaj odezwie albo ty odezwiesz się do niego (sugeruję druga opcję jako bardziej odpowiednia w danych syrkumstancjach)

• Thanks 1