kris16 Posted April 13, 2023 Share Posted April 13, 2023 Witam Poszukuje info kto robi tylne przeguby wewnętrzne bo moje już dają o sobie znać . Plus jakieś rady jak to bez mordęgi rozebrać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajcus Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 Żeby wyjąć odkręcasz amor od zwrotnicy i wahacze poprzeczne, wcześnie odkręć półoś oczywiście. W dyfer są one wciskane. Nie ma co na siłę zbijać przegubu z półosi, wystarczy wyciągnąć pierścień sprężynujący i gładko się oddziela. Tak samo żeby założyć osłonę nie potrzeba się bawić z żadnymi stożkami, wystarczy wyjąć zawleczkę i wszystko gładko schodzi z półosi. Wczoraj wymieniałem u siebie w STurbo właśnie osłonę przegubu wewnętrznego, ale niestety zdjęć nie robiłem w trakcie, żeby pokazać co i jak Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris16 Posted April 14, 2023 Author Share Posted April 14, 2023 Bardziej chodzi niestety o same przeguby bo naoierdalaja już budą:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gajcus Posted April 14, 2023 Share Posted April 14, 2023 13 godzin temu, kris16 napisał(a): Plus jakieś rady jak to bez mordęgi rozebrać ? Napisałem co i jak z ich rozebraniem Ta długa śruba od wahaczy poprzecznych jeśli dawno nie była ruszana to od razu kup nową, bo pewnie będzie trzeba ją ciąć i grzać wszystko, a przy grzaniu tuleje też nie będą zadowolone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts