Muminken Posted April 9, 2023 Share Posted April 9, 2023 Witam . Pewnie połowa mnie wyśmieje ( choć połowa tej połowy i tak się pewnie nie zna lepiej ode mnie ) ale zaryzykuję. Otóż, czy łozysko może ,, brzęczeć " , przy odpuszczeniu gazu, tzn jak samochód sobie leci np z górki, słychać tak jakby ,,rezonans. Wydaje mi się to zależne od obrotów silnika . Mam wrażenie że tłumik jest za sztywno . Czy to może być to? Jak to ewentualnie zweryfikować? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted April 9, 2023 Share Posted April 9, 2023 2 godziny temu, Muminken napisał(a): Witam . Pewnie połowa mnie wyśmieje ( choć połowa tej połowy i tak się pewnie nie zna lepiej ode mnie ) ale zaryzykuję. Otóż, czy łozysko może ,, brzęczeć " , przy odpuszczeniu gazu, tzn jak samochód sobie leci np z górki, słychać tak jakby ,,rezonans. Wydaje mi się to zależne od obrotów silnika . Mam wrażenie że tłumik jest za sztywno . Czy to może być to? Jak to ewentualnie zweryfikować? Strzelam, że jedna z osłon kolektora wydechowego jest luźna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muminken Posted April 10, 2023 Author Share Posted April 10, 2023 Chodzi o te osłony zaraz pod silnikiem tam gdzie dwa wydechy schodzą się w jeden? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajonc Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 Tak, o tych osłonach mowa. U mnie też zaczyna coś brzęczeć, będę musiał niedługo z kanału skorzystać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muminken Posted April 10, 2023 Author Share Posted April 10, 2023 A stanie się coś jak się je po prostu usunie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zajonc Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 Dobre pytanie. Wiem tylko, że parkowania w suchej trawie bym nie ryzykował ze względu na zagrożenie pożarem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavulion Posted April 10, 2023 Share Posted April 10, 2023 9 godzin temu, Muminken napisał(a): A stanie się coś jak się je po prostu usunie? Jak wjedziesz w kałużę to siwy dym. Poza tym to nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts