lolo.lolo Posted April 4, 2023 Share Posted April 4, 2023 (edited) witam szanownych ... po "upłynnieniu" Imprezy GD polowałem na Forka aż w końcu się trafił blisko egzemplarz ... a było to we wrześniu 2020 r. wymagał trochę "odszczurzenia" więc poszedł do SPA na malowanie kierownicy, czyszczenie i regeneracja skór, pranie wnętrza, polerowanie reflektorów ... potem wpadły rozpórki "STAFFA" - przód i tył ... c.d.n. Edited April 4, 2023 by lolo.lolo 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted April 6, 2023 Author Share Posted April 6, 2023 ... to lecimy dalej ... zamontowany nowy filtr powietrza zakup kilku pierdeletów ... przewody w stalowym oplocie, siłowniki maski, dywaniki gumowe, uszczelka przepustnicy, rura turbo (ło tanio nie było ), ramki tablic rejestracyjnych i takie tam ... , łączniki stabilizatora tył, no i wymiana oliwy + filtr (zawsze wymieniam między 7 a 10 tys. km chyba że nie zrobię tyle to raz w roku) następnie zostały przyciemnione tylne szyby i felgi pomalowane plastidipem ... potem zabrałem się za wymianę radia na 2DIN z "Android" z gotową ramką + kamerka cofania z racji tego, że wszystkie auta jakie posiadałem do tej pory miały LPG to i forek dostał instalację ... w między czasie żaróweczki "LED" w kabinie zakup felg 17" zakup poliuretanów na całe auto (Strongflex) zakup i montaż podkładek - tył 2cm, przód 1cm. Od razu wleciały nowe amortyzatory i sprężyny na tył z racji tego iż pewnego pięknego dnia rozleciał się ręczny (zmieliło rozpierak, pękła koronka ABS) porozbierałem trochę forczysława i wahacze wzdłużne z mocowaniami poszły w piasek i do malowania proszkowego oraz od razu wleciał poliuretan. Z racji tego, że czujnik ABS się rozpadł musiał wlecieć nowy, nowe tarcze + klocki i cały ręczny. Przy okazji zaciski tył zostały zregenerowane i odmalowane. Wleciał też komplet dystansów 25 mm ..... aaaaa i śruby do regulacji kąta pochylenia koła c.d.n. 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted May 9, 2023 Author Share Posted May 9, 2023 ... następna wymiana oleju + płukanka no i myju, myju ... wpadł na maskę wyższy wlot (od kolegi z forum) spotkała forka niemiła przygoda ... i przednia szyba do wymiany - zrobione z ubezpieczenia - nowa szyba z "zielonym paskiem" i z podgrzewaniem piór wycieraczek, no i nowa uszczelka forczysław pojechał w góry, a tu przyszły takie ooooo frukty ... (do tego oczywiście nowe tarcze i klocki) zakupione felgi 17" w "słusznym" kolorze a dla wprawnego oka .... czarne kierunkowskazy (dynamiczne) później grill został przerobiony na tzw. "siatex" znaczek przemalowany indywidualnie klaksony epman .... teraz jest głośnoooooo lampy LED no i przyszła pora na zmianę oliwy ... a w tle ... c.d.n. ... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted May 15, 2023 Author Share Posted May 15, 2023 wleciał czerwony "korek wstydu" ... +5 koni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted May 16, 2023 Share Posted May 16, 2023 Jak malowałeś znaczek? To się da jakoś domowymi sposobami ładnie odnowić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted May 19, 2023 Author Share Posted May 19, 2023 W dniu 16.05.2023 o 04:32, Orear napisał(a): Jak malowałeś znaczek? To się da jakoś domowymi sposobami ładnie odnowić? rozebrałem, starłem papierkiem ściernym od środka stare malowanie i pomalowałem na nowo ... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 21, 2023 Share Posted May 21, 2023 Ale cudowny projekt. Tęsknię za moim 2.5 piliftem. Gratuluję ręki do auta. Na tych złotych siedzi cudownie. Na ulicy jakbym Cię zobaczył to pewnie bym się ślinił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted June 4, 2023 Author Share Posted June 4, 2023 W dniu 21.05.2023 o 09:02, Sickness napisał(a): Ale cudowny projekt. Tęsknię za moim 2.5 piliftem. Gratuluję ręki do auta. Na tych złotych siedzi cudownie. Na ulicy jakbym Cię zobaczył to pewnie bym się ślinił. dzięki za dobre słowo ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted June 4, 2023 Author Share Posted June 4, 2023 ... zapomniałem o bagażniku .... nie szumi i fajnie wygląda (nie wystaje poza obrys auta) przyszedł też czas na wymianę oleju w skrzyni AT wymiana statyczna - po odkręceniu korka spustowego i filtra zewnętrznego zostawiony na noc aby się "wykapywał" (następnie nowy filtr + olej) Pojeżdżę trochę i wtedy planuje zrobić znowu wymianę ale już ze ściąganiem miski i wymianą filtra wewnętrznego Od jakiegoś też czasu zaczął układ wydechowy coś dziwnie popierdywać i okazało się że zrobiła się nieszczelność na przegnitej flanszy .... Więc forek dostał nową uszczelkę za drugim katem potem za namową spawacza (tutaj proszę o nie komentowanie spawów ... , bo mój mechanik się rozchorował i musiałem na szybko szukać zastępstwo. a ten niestety miał tylko "miga" a nie "tiga" ... wspawał jeszcze łącznik elastyczny także od drugiego kata po ostatni tłumik rura nierdzewka 2,25" c.d.n. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted June 8, 2023 Author Share Posted June 8, 2023 tak myślałem, że o czymś jeszcze zapomniałem ... w tamtym sezonie wpadła nowa chłodnica klimatyzacji (bo stara niestety przegniła), nowe oringi przewodów + cały serwis Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted June 23, 2023 Author Share Posted June 23, 2023 no i w końcu wleciała chłodnica wody FmicPRO płukanie układu + nowy płyn, do tego nowe spinki i nowa rurka do wymiennika olej/woda z racji iż ta chłodnica nie ma chłodzenia oleju ATF wpadła jeszcze chłodnica oleju skrzyni na koniec jeszcze na szybkiego montaż nowych obejm i poliuretanów na tylni stabilizator no i jeszcze wymieniony olej w tylnym dyferku a wnętrze zyskało podłokietnik teraz chyba czas na zasłużony urlop ... 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted July 23, 2023 Author Share Posted July 23, 2023 wraz z zakupem auta dostałem drugi kluczyk ale zaraz po odpaleniu auto gasło .... "spec" w swej dziedzinie rozebrał kluczyk zczytał/odczytał immo i okazało się, że jest jakieś inne (z innego auta ...) - założona nowa "pestka" + kodowanie i wszystko śmiga jak należy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted July 23, 2023 Author Share Posted July 23, 2023 zapadła decyzja po burzliwych obradach, że autko idzie na sprzedaż i rozpoczynam szukania nowszej wersji forka ... ogłoszenie w dziale "sprzedam" ... zobaczymy co będzie ... jak się nie sprzeda to będziemy myśleć/dłubać dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted August 17, 2023 Author Share Posted August 17, 2023 lewa lampa była trochę "zmęczona" więc wpadła nowa/używana w dużo lepszym stanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted August 17, 2023 Share Posted August 17, 2023 Godzinę temu, lolo.lolo napisał(a): lewa lampa była trochę "zmęczona" więc wpadła nowa/używana w dużo lepszym stanie Teraz prawą musisz doprowadzić so takiego samego stanu i błotnik pomalować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted August 18, 2023 Author Share Posted August 18, 2023 (edited) 11 godzin temu, Orear napisał(a): Teraz prawą musisz doprowadzić so takiego samego stanu i błotnik pomalować. Prawa jest OK A z malowaniem zobaczymy czy się sprzeda czy nie ... jak nie to jest plan ... jedno jest pewne - za tydzień wymiana kompletnego rozrządu z pompą wody i termostatem Edited August 18, 2023 by lolo.lolo 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted August 26, 2023 Author Share Posted August 26, 2023 (edited) wymieniony kompletny rozrząd z pompą wody i termostatem + paski "PK" (oczywiście nowy płyn chłodniczy) Edited August 27, 2023 by lolo.lolo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted September 8, 2023 Author Share Posted September 8, 2023 wymieniłem filtr paliwa Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted September 17, 2023 Author Share Posted September 17, 2023 przed zimą wymieniony filtr kabinowy Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted October 14, 2023 Author Share Posted October 14, 2023 nudna sobota ... więc wypolerowałem lampy a na deser zapaszek ... . . . c.d.n. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted November 24, 2023 Author Share Posted November 24, 2023 świeżo wykonany przegląd LPG - wymiana obu filtrów i sprawdzenie ustawienia instalacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolo.lolo Posted November 26, 2023 Author Share Posted November 26, 2023 Autko pojechało do nowego właściciela Temat do zamknięcia Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts