JAREKMAX Posted March 23, 2023 Share Posted March 23, 2023 Witam. Mam problem ze światłami tylnymi w TRIBECA 2006 rok. Nie działają mi światła tylne, podświetlenia tablicy i pozycyjne z przodu. Nie ma reakcja po przekręceniu manetki do świateł. Zapala się tylko ikonka na liczniku i podświetlenie deski. Nic się nie dzieje także po włączniku pozycyjnych nad kolumną kierowniczą. Bezpieczniki i żarówki OK. Czy światłami steruje jakiś przekażnik? na wiązkę bym nie stawiał bo auto z dość małym przelotem. Do głowy mi przychodzi przekaźnik lub przełącznik nad kierownicą. Z góry dzięki za sugestię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAREKMAX Posted April 9, 2023 Author Share Posted April 9, 2023 Temat rozwiązany. Znalazłem schemat i okazało się że ten włącznik nad kolumną kierowniczą oznaczony literką "P" nie jest włącznikiem a przełącznikiem 2 pozycyjnym. Dochodzi do niego zawsze + i on przełącza line bezpośredni ona światła pozycyjne lub na przekaźnik sterowany z manetki od kierunkowskazów. Po rozebraniu okazało się ze wskutek przegrzania tego przełącznika okludował się od płytki jeden kabelek którym chodził +. W załączniku przesyłam schemat dla potomnych. Jakby ktoś chciał to mam wszystkie schematy do TRIBECKI. EXTERIOR LIGHTS - Subaru B9 Tribeca 2006 - SYSTEM WIRING DIAGRAMS.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts