kris16 Posted Thursday at 10:34 AM Share Posted Thursday at 10:34 AM Witam Wiem że ta przypadłość jest bardzo Dobrze znana . Chciałbym dowiedzieć się co po za czyszczeniem powierzchni uszczelek mogę zrobić by polerowanie szyb nie było rozwiązaniem na tydzień może 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ayu Posted Thursday at 12:42 PM Share Posted Thursday at 12:42 PM 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kris16 Posted Thursday at 04:20 PM Author Share Posted Thursday at 04:20 PM To chyba wyczerpuje temat Link to comment Share on other sites More sharing options...
artaa Posted Friday at 06:14 PM Share Posted Friday at 06:14 PM Szyby jak opony, po prostu się wymienia. ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted Saturday at 10:06 AM Share Posted Saturday at 10:06 AM 15 godzin temu, artaa napisał: Szyby jak opony, po prostu się wymienia. ;-) generalnie tak. Dwa tygodnie temu wziąłem się za polerowanie szyb w swoim sf. O ile na przednią się zawziąłem i wyszła bardzo dobrze, tak boczne odpuściłem. Przepolerowalem po 1 razie - bardziej w ramach oczyszczenia. U mnie rysy są za głębokie na polerowanie. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Juan Rapru Posted yesterday at 08:49 AM Share Posted yesterday at 08:49 AM 22 godziny temu, rickson napisał: Dwa tygodnie temu wziąłem się za polerowanie szyb w swoim sf. O ile na przednią się zawziąłem i wyszła bardzo dobrze Czym polerowałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rickson Posted yesterday at 08:54 AM Share Posted yesterday at 08:54 AM (edited) 5 minut temu, Juan Rapru napisał: Czym polerowałeś? Polerka rotacyjna, pad filcowy i tlenek ceru. Ciężka robota bo trzeba utrzymywać mocny docisk. Dodatkowo warto wszystko okleić bo to robota „na mokro” więc wszystko wokół obryzgane. Na przedniej zostały dwie głębokie pionowe przy słupku wiec zostawiłem. Oklejenie i polerowanie przedniej zajęły mi około 5h. U mnie wyglądało to tak: Edited yesterday at 08:56 AM by rickson Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts