Piteq Posted July 17 Share Posted July 17 Dzień dobry Zauważyłem ostatnio, że w Subaru XV 2018, oprócz 2 kamer systemu EyeSight jest jeszcze jedna kamera w lusterku wstecznym - do czego ona służy ? Czy wspomaga ona pracę 2 innych kamer systemu bezpieczeństwa ? Z góry dziękuję za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał W. Posted July 17 Share Posted July 17 (edited) To zapewne jest kamera od systemu automatycznego przełączania świateł drogowych w mijania. Wykrywa nadjeżdżający pojazd z przeciwka i system przełącza światła na mijania by nie oślepiać ich kierowców. Nie wiem jak się nazywa ten system w Subaru bo mój Forester ma tylko dwie kamerki od EyeSight. Edited July 17 by Michał W. Link to comment Share on other sites More sharing options...
benola Posted July 17 Share Posted July 17 U mnie jest ten system automatycznego przełączania świateł, ale takiej kamerki nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karas Posted July 17 Share Posted July 17 to nie jest kamerka. W srodku powinny byc 2 diody - nie wiem do czego służy ten gadzet ale nie jest to kamera. Wystepuje m.in w Levorgu i i WRX'ie na rynek USA z CVT to jest coś takiego: https://archiwum.allegro.pl/oferta/subaru-levorg-lusterko-wewnetrzne-wsteczne-i7409778866.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted July 18 Share Posted July 18 Dzień doby, Jest to kamera (HBA) odpowiedzialna za automatyczną zmianę świateł drogowych, po wybraniu na pokrętle przełącznika zmiany świateł trybu auto. Pozdr DT Link to comment Share on other sites More sharing options...
benola Posted July 18 Share Posted July 18 Ciekawy jestem, gdzie taka kamera znajduje się w crosstreku 2020, bo w lusterku wstecznym raczej nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piteq Posted July 18 Author Share Posted July 18 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts