Jump to content

Forester 2.0 n/a a 2.5 n/a

Recommended Posts

Witam

Zamowilem forestera 2.5 n/a. W polsce mamy tylko forcia z silnikiem 2.0 non turbo.

Wiem ze 2.5 ma 8 konikow wiecej. Innych roznic jako tako nie znam.

Czy mial ktos okazje porownac te oba silniczki ? Jak Forester z motorem 2.5 n/a zachowuje sie w stosunku do odpowiednika 2.0 ? Czy roznica jest kolosalna ? Jak to sie ma do dynamiki, osiagow, spalania ?

DO tej pory mialem okazje jezdzic 2.0 (jazda probna) :) . Jestem w szoku ze ten silniczek jest taki cichy. Czy 2.5 tez jak taki... "dziewiczy" :D

Jezeli tak to gdzie szukac jakiegos tlumiczka koncowego o bardziej sportowym charakrerze dzwieku ?

Pozdrawiam

:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Turbinka daje superowy gang kutra rybackiego :mrgreen: Zwykły hałas mozna osiagnąć za pomocą pomocą metody "rób dzióry" obiektów młotek i gwoźdź na obiekcie tłumik :grin: Oczywiście nie polecam.

Thrasher, nie ma się co obrażać, skoro zadajesz pytania w nieodpowiednim miejscu. Użyj wyszukiwarki, czasem ułatwia życie.

Bron boze sie nie obrazam :):mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Temat zamiescilem moze i w zlym dziale... tylko ze teraz przesunac juz se nie da !!!

Szukalem szukalem i nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanka wiec zalozylem taki temacik :)

pozdrawiam

Było już gdzieś o zmianie tłumików czy całego wydechu w Forysiach n/a, konkluzje były mniej więcej takie, że n/a nie będzie miał aż tak ładnego dźwięku, żeby ta operacja miała głębszy sens.

Swoją drogą ciekawe, jakie są faktyczne różnice między 2.0 i 2.5 n/a w osiągach. Bo np. 2.0XT (177 KM) chodzi lepiej niż 2.5 n/a, a na papierze mają tyle samo koników.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...