wild_pig Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 Hej, mam dziwny problem po przeglądzie technicznym i chciałbym się poradzić nim pojadę do elektryka. W Legacy V chciałem wymienić żarówkę światła drogowego - jedna nie działała. Wymieniłem lewą i prawą (sprawną tak aby były takie same). Bezpieczniki światła drogowego lewego i prawego są OK. Niestety przestały działać obie oraz dodatkowo jedno z świateł mijania (to najmniejsze w lampie). Sprawdzałem czy prąd dochodzi do wtyczek drogowych - niby jest (sprawdzałem próbnikiem takim jak do gniazdek). Czy jest jeszcze coś wartego sprawdzenia przed wizytą u elektryka ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artaa Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 (edited) Masy sprawdź... Multimetrem Edited May 26, 2022 by artaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
wild_pig Posted May 26, 2022 Author Share Posted May 26, 2022 2 minuty temu, artaa napisał: Masy sprawdź... Multimetrem a te masy to na wiązkach dochodzących do kostki koło reflektora czy gdzie indzie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
artaa Posted May 26, 2022 Share Posted May 26, 2022 wiązka i między gniazdem lampy a stykiem żarówki Link to comment Share on other sites More sharing options...
wild_pig Posted May 31, 2022 Author Share Posted May 31, 2022 chyba za mało testów zrobiłem - wymieniłem żarówki i okazuje się, że drogowe krótki nie działają, ale długie działaja Czy już tylko przełączniku przy kierownicy zostały do sprawdzenia ? czy jeszcze jakiś trop ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wild_pig Posted July 12, 2022 Author Share Posted July 12, 2022 okazało się, że wymiana żarników pomogła 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts