ipsx82 Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Jak w temacie , czy to możliwe aby przejeżdżające auto uruchamiało napęd od bramy i ją samoczynnie otwierało ? Od jakiegoś czasu w weekendy dochodzi do samoczynnego otwierania się bramy, w soboty lub piątki a następnie rano w poniedziałki. Czyżby jakieś auto działkowicza tak siało zakłócenia że wchodzi w pasmo otwierania bramy z pilota ? Ktoś spotkał się z podobnym przypadkiem ? Jak rozwiązał ten problem ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Jeśli brama z beznadziejnym system stałego kodu, to każdy pilot RF może otworzyć bramę. Może to być nawet pilot do włącznika światła Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted March 14, 2022 Author Share Posted March 14, 2022 Raczej tak bo ma 22 lata ten napęd i nadal działa ale chyba pora na wymianę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Jak napęd działa, to ja osobiście zainwestowałbym w samą centralę z pilotami ze zmiennym kodem. Te nowoczesne silniki jakościowo są daleko za pancernymi starymi rozwiązaniami Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka 3 1 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 14, 2022 Share Posted March 14, 2022 Moje dwa auta uruchamiają alarmy. Bramy, nie wiem, trzeba sprawdzić 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted March 15, 2022 Author Share Posted March 15, 2022 Dziś ma podjechać spec od automatyki bram i wymienić sam moduł z pilotami. Koszt wymiany modułu około 250 PLN do przeżycia. Zamiast montaż nowego napedy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Dziś ma podjechać spec od automatyki bram i wymienić sam moduł z pilotami. Koszt wymiany modułu około 250 PLN do przeżycia. Zamiast montaż nowego napedy.To cena elegancka jak z przyjazdem i wymianą. Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted March 15, 2022 Author Share Posted March 15, 2022 (edited) Do tego jeszcze doliczyć koszt 3 pilotów 180 zł Mały update 3 pilot gratis za całość 370 zł 5 minut wymieniał to Edited March 15, 2022 by ipsx82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 1 godzinę temu, ipsx82 napisał: Koszt wymiany modułu około 250 PLN do przeżycia. Fajnie, że od ręki bo teraz z elektroniką to bywa różnie. 1 godzinę temu, ipsx82 napisał: 5 minut wymieniał to 1 godzinę temu, ipsx82 napisał: za całość 370 zł Tak trzeba żyć :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
akir Posted March 15, 2022 Share Posted March 15, 2022 Ja mam współczesny napęd w którym rozpadła się przekładnia ślimakowa. Wykonali jedna część metalową, a drugą plastikowa... No idioci . Zadzwoniłem pytam i mówią że nie występuje jako część zamienna. Jakbym nie dobra znajomość z handlowcem, który poprosił żeby wyciągnąć komuś kto oddał na gwarancję zostałbym bez napędu... Dlatego zdecydowanie lepiej mieć Stary poczciwy dobry napęd.Wysłane z mojego RMX2202 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipsx82 Posted March 15, 2022 Author Share Posted March 15, 2022 Bo teraz to zamiast inżynierów i laboratoria to mamy księgowych w działach technicznych, obliczyli że ma działać dwa lata i miesiąc a następnie kup Pan nowy napęd Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts