Bajer98 Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Siemka. Mam taki problem że podczas wciskania sprzęgła słychać skrzypienie jak na filmie. Jest to bardzo uciążliwe. Mechanika mam dopiero jakoś w kwietniu, bo będę robił sprzęgło, ale do tego czasu o własnych siłach chciałbym chociaż trochę zniwelować to skrzypienie. Zdjąłem osłonę i psiknąłem wd-40 na tą sprężynę i na mocowanie pedału sprzęgła, ale nie pomogło. Ktoś wie gdzie szukać przyczyny? VID_20220228_195709.mp4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted March 11, 2022 Share Posted March 11, 2022 Zobacz czy wysprzęglik nie wydaje tych dźwięków. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
STRAZAK Posted March 12, 2022 Share Posted March 12, 2022 Sprawdź prowadnicę pompy sprzęgłowej oraz gniazdo łapy sprzęgłowej (końcówka wysprzęglika) a przy okazji wymiany sprzęgła nasmaruj jabłko na którym się łapa sprzęgła opiera. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts