darkow Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 Witam szukam dobrego aku do mojego legacy z 2002 roku z silnikiem 2.0 benzyna. mam na oku taki : https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-tab-polar-s-60ah-600a-japan-prawy-plus/ czy będzie on wystarczający ? w katalogach często pojawiają sie 65ah czy 60 nie jest zbyt mała ? z góry dzięki za podpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 (edited) Najpierw dwie sprawy. "Witam" zarezerwowane jest dla gospodarza, a tutaj jesteś gościem. Od przywitania jest odpowiedni dział: Dalej, potrzebujesz akumulator w obudowie B1 albo B0 nie D23, taki jak w linku który podałeś. Takiego szukaj. W zasadzie obojętne 60 czy 65. Wole mniejszej pojemności ale lepszej marki akumulator, jest szansa że pożyje dłużej. To generalnie temat rzeka, ale kup w prawidłowej obudowie, wtedy nie będziesz miał problemu go zamocować w komorze. Często jest wsadzony nieprawidłowy. Kup w sklepie stacjonarnym, poproś aby facet przy tobie go sprawdził testerem. Przez internet możesz kupić akumulator który rok leżał na regale i nikt go nie doładował w tym czasie. A odsyłać Ci się nie będzie chciało. Weź ten bardziej naładowany. Kupowałem w listopadzie Bannera 80Ah, wolałem kupić w lokalnym sklepie właśnie z powodu w/w. Edited March 2, 2022 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
artaa Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 (edited) Jeśli samochód jeździ to czy 60 czy 65Ah nie ma dużego znaczenia, jeśli jeździ mało km, i do tego sporo stoi to brać większy. I jak wyżej raczej jakiś znanej marki. Ja miałem przez 8 lat VARTA 72 lub 74 AH był OK. Jak pojedziesz do dobrego punktu od akumulatorów to ci dobiorą i od razu zamontują, oraz pomierzą ładowanie. Edited March 2, 2022 by artaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted March 2, 2022 Share Posted March 2, 2022 Ja mam 65 4max czyli marka IC. Od 4 lat nie ma problemow. Raz wycyckalem go do 0 przez swiatelko pozostawione przez swieta. Czasem jest tak ze auto stoi 2-3 tygodnie i mimo mrozow wsiadam i odpalam. PolecamWysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkow Posted March 9, 2022 Author Share Posted March 9, 2022 Kierując się waszymi radami zakupiłem taka 65ah https://akumulatoryspecpart.pl/produkt/akumulator-grom-premium-65ah-520a-en-j-p-p-dtr/ dzięki za pomoc ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts