miklaj Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 (edited) Cześć, od początku zakupu mojej imprezy, nie zamykała się klapka wlewu paliwa. Wziąłem się w końcu w poszukiwaniu problemu - znalazłem w google taką część: 57651fa040 U mnie tego plastiku z blaszką nie ma, być może tu jest problem? (zdjęcia z internetu) Jak to jest u was w GC / GF? Edited January 3, 2022 by miklaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
takumifan Posted January 3, 2022 Share Posted January 3, 2022 30zł z groszami w ASO. Kup i będzie działać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklaj Posted January 4, 2022 Author Share Posted January 4, 2022 30zł z groszami w ASO. Kup i będzie działać. Czyli rozumiem, że jednak mi tego brakuje? Bo szukając klapek wlewu paliwa na Allegro chociażby, żadna tego nie miała. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
takumifan Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 (edited) Dokładnie. Mając ten plastik w rękach zobaczysz, że zapadka która trzyma całość na miejscu, nie jest zbyt dobra i całość może się zgubić. W nowszych klapka ma już zagięcie które przy zamykaniu będzie prowadzić blokadę aż zaskoczy. EDIT. Na alle jest tylko jedna klapka z pierwszej generacji. Może dlatego nie znalazłeś Edited January 4, 2022 by takumifan Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklaj Posted January 4, 2022 Author Share Posted January 4, 2022 Dokładnie. Mając ten plastik w rękach zobaczysz, że zapadka która trzyma całość na miejscu, nie jest zbyt dobra i całość może się zgubić. W nowszych klapka ma już zagięcie które przy zamykaniu będzie prowadzić blokadę aż zaskoczy. EDIT. Na alle jest tylko jedna klapka z pierwszej generacji. Może dlatego nie znalazłeś Znalazłem więcej niż jedną, na alle są różnie opisane… w archiwum alle tez znalazłem. Widocznie lubi się to gubić w takim razie zaraz uderzam do ASO. Dzięki za odpowiedz. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
namiot Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 ta blaszka służy do tego zęby klapka odskakiwała po zwolnieniu zatrzasku, blokada klapki to taki dzyndzel który wchodzi w ta dziurkę zwalnia se go w kabinie dźwignia otwierania klapki wlewu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dirkdiggler Posted January 4, 2022 Share Posted January 4, 2022 Lubię taką rozkminkę więc sprawdziłem u siebie. I jest lepiej niż u Ciebie (bo jest plastik) ale też nie w 100% jak powinno być (brak blaszki sprężynującej, a plastik lekko ułamany. Też sobie zamówię. Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklaj Posted January 4, 2022 Author Share Posted January 4, 2022 31zł brutto w ASO, więc myślę że warto Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
miklaj Posted January 26, 2022 Author Share Posted January 26, 2022 Chyba już wiadomo, dlaczego tak często ich brakuje w klapkach, lub są wyłamane - dzisiaj kurier przyniósł "paczkę" z ASO... Wygląda to tak: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik Posted January 27, 2022 Share Posted January 27, 2022 Aż sprawdziłem u siebie i o dziwo mimo dwukrotnego rozbierania samochodu do malowania blaszka się uchowała i nawet działa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts