ewemarkam Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Jak w temacie.1. Jakim napięciem jest on zasilony w SF wolnossaku?2. "Widzi" też nadciśnienie, czy może pracować np do 1 bara? Chyba tyle W zasadzie znając napięcie zasilania podłącze go sobie i sprawdzę ciśnienie w jakim może pracować, ale może ktoś ma taką wiedzę Nie mam jak sprawdzić tego, bo forka już nie mam. A czujnik został. Chciałem to w pewien sposób wykorzystać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
133699 Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 @Yoosyn powinien wiedzieć Na pewno przy jakimkolwiek nadciśnieniu się zamyka. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mirasek Posted October 2, 2021 Share Posted October 2, 2021 Zasilany standardowo 5V, ssakowy raczej nie jest przygotowany pod nadciśnienia ale pewnie ma jakieś minimum zapasu żeby go nie zamknęło przy 0,00 Jak chcesz mogę sprawdzić ze 3 punkty (jałowe, wot i coś pomiędzy) V / bar na Żony wyścigówce będzie jakieś odniesienie jeśli byś tego potrzebował. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted October 2, 2021 Author Share Posted October 2, 2021 (edited) 35 minut temu, mirasek napisał: Zasilany standardowo 5V, ssakowy raczej nie jest przygotowany pod nadciśnienia ale pewnie ma jakieś minimum zapasu żeby go nie zamknęło przy 0,00 Jak chcesz mogę sprawdzić ze 3 punkty (jałowe, wot i coś pomiędzy) V / bar na Żony wyścigówce będzie jakieś odniesienie jeśli byś tego potrzebował. O to mi chodziło. Strzykawka nabije ciśnienie, sprawdzę manometrem. Chcę to do ESP32 podłączyć, wiem że ma dużo większe możliwości niż liczenie spalania w samochodzie. Zbieram graty do komputera pokładowego, wskaźnik LPG mi szwankuje i często trudno ocenić ile przejadę na zbiorniku, w forku był i spisywał się rewelacyjnie (komputer spalania). A chciałem mieć doładowanie i jeszcze dołożę temperature oleju. Volvo mało ładuje, bo może 0.6 bara. A wole dołożyć dodatkowy czujnik niż brać z fabrycznego. Edited October 2, 2021 by ewemarkam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts