Peter28 Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 (edited) W foresterze 3 przy otwartych drzwiach lub bagażniku ciagle pali się oświetlenie wnętrza i nie ma możliwości zgaszenia go. Swieci się tylko lampka przy lusterku wstecznym bo pozostałe lampki mają suwaki 3 pozycyjne i da się je wyłączyć, natomiast lampka przednia jest podwójna i nie ma suwaka a włączana jest przez jej przyciskanie. Czy jest jakas opcja żeby zgasić to światełko przy otwartych drzwiach i bagażniku? Edited August 6, 2021 by Peter28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bart81 Posted August 6, 2021 Share Posted August 6, 2021 Ja z tego co pamietam to mogłem wyłączyć suwakiem (door/off) lampki. inna opcja była włączenie oddzielnie lewą lub prawą Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter28 Posted August 7, 2021 Author Share Posted August 7, 2021 (edited) 14 godzin temu, Bart81 napisał: Ja z tego co pamietam to mogłem wyłączyć suwakiem (door/off) lampki. inna opcja była włączenie oddzielnie lewą lub prawą Ale u mnie właśnie nie ma suwaka, a włącza się przez wciskanie jakby klikając całym kloszem. Myśle ze coś tam nie działa jak powinno bo dziwny jest brak możliwość zgaszenia tej lampki nawet przy otwartych drzwiach. Ciekawe jest to, że wszystko działa ok jeśli drzwi/bagażnik są zamknięte, wtedy można normalnie włączać i wyłączać światełko. Ma ktoś może jakiś pomysł o co tu chodzi? Edited August 7, 2021 by Peter28 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Subarion Posted August 7, 2021 Share Posted August 7, 2021 7 godzin temu, Peter28 napisał: Ale u mnie właśnie nie ma suwaka, a włącza się przez wciskanie jakby klikając całym kloszem. Myśle ze coś tam nie działa jak powinno bo dziwny jest brak możliwość zgaszenia tej lampki nawet przy otwartych drzwiach. Ciekawe jest to, że wszystko działa ok jeśli drzwi/bagażnik są zamknięte, wtedy można normalnie włączać i wyłączać światełko. Ma ktoś może jakiś pomysł o co tu chodzi? U mnie jest dokładnie to samo, na pewno nie jest to żadna usterka Te lampki (do czytania map) po prostu tak mają w tym modelu, jeżeli bardzo przeszkadzają to można wyjąć żarówki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter28 Posted August 8, 2021 Author Share Posted August 8, 2021 11 godzin temu, Subarion napisał: U mnie jest dokładnie to samo, na pewno nie jest to żadna usterka Te lampki (do czytania map) po prostu tak mają w tym modelu, jeżeli bardzo przeszkadzają to można wyjąć żarówki. A No to dobrze wiedzieć ze to nie usterka. Skoro tak to jest to właśnie wyjmę żarówki albo wtyczkę rozłącze bo kiedyś na rybach się zapomnę i będzie niespodzianka jak nie zakręci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dominikd Posted August 8, 2021 Share Posted August 8, 2021 to jeszcze lampki na dole przednich drzwi ich tez sie wylaczyc nie da Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peter28 Posted August 11, 2021 Author Share Posted August 11, 2021 Z drzwiami to już nie ma takiego problemu, bardziej chodziło mi o bagażnik, bo przy otwartym bagażniku tez się zapalała Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts