Skocz do zawartości

Wypad 1 - 4 sierpnia

coocer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuje pokręcić się po wschodniej Polsce (Bieszczady i może trochę roztocze) Foresterem z 6 latkiem.

Raczej camping albo na dziko, może jakaś trasa z wikiloc.

Na pewno chce zaliczyć wesołą górkę w Bieszczadach.

Szukam:

Tras polnych

Sprawdzonych campingów

Towarzystwa :)

Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
5 godzin temu, coocer napisał:

Planuje pokręcić się po wschodniej Polsce (Bieszczady i może trochę roztocze) Foresterem z 6 latkiem.

Raczej camping albo na dziko, może jakaś trasa z wikiloc.

Na pewno chce zaliczyć wesołą górkę w Bieszczadach.

Szukam:

Tras polnych

Sprawdzonych campingów

Towarzystwa :)

Będę w Bieszczadach 20-26 sierpnia. Później na 5 dni na ukraińskie Bieszczady.
W kwestii dróg to raczej nie pomogę, bo to co znam to dla aut terenowych na kołach 35" ogromne prywatne tereny. W ogóle co zauważyłem wcześniej że w górach trudno o delikatny offroad  - albo zwykły szuterek, a jak z niego się zjedzie to przyroda stawia zbyt wysokie wyzwania.

Wesołą Górkę też mam zamiar odwiedzić, Zagrodę Chryszczatą w Smolniku również - choćby na jakiś koncert, bo nocleg już mam.

Bieszczady to nasze ukochane miejsce w Polsce.

Pozdrawiam.

Opublikowano

35... Eee to za słabo :)

Będę jechać sam więc na pewno nie będę się zapuszczać w jakieś ciężkie tereny, właśnie będę próbował przejechać jakimiś polnymi ścieżkami.

Opublikowano
Godzinę temu, coocer napisał:

35... Eee to za słabo :)

Będę jechać sam więc na pewno nie będę się zapuszczać w jakieś ciężkie tereny, właśnie będę próbował przejechać jakimiś polnymi ścieżkami.

Możliwe że lokalni coś znają, ja jak byłem Subarakiem jeszcze, to nie potrafiliśmy nic znaleźć. 

Lokalne drogi w coraz większym stopniu utwardzane, jak wszędzie. Droga gruntowa natomiast przeradza się w rzeźnię bardzo szybko. Gdzieś tam pojechaliśmy, jednak wystarczy że jest wilgotno, trochę ciężarówek jechało z drewnem i już ponad siły Subaru. Może sucho będzie ale my też byliśmy w końcówce lata praktycznie. 

W Bieszczadach jest wszechobecna glina i to taka, że jak zdejmiesz z auta to cegły można robić i chatę budować. W takim otoczeniu AT są absolutnie bezużyteczne, tylko MT.

Wranglera ostatnio myłem trzy dni zanim do porządku doprowadziłem po offradzie w Bieszczadach. Dużo łatwiej myć po torfie albo normalnym błocie, ta glina to masakra - znaczy frajda w terenie jest, ale wyzwania duże. Łatwo też się zesliznąć.

Dlatego bardzo rozsądnie musisz wybrać drogę.

Opublikowano

Koniec końców że względu na pogodę wylądowałem na Węgrzech ... I trafiłem na burzę :).

Fotek - kamper już rozłożony :)d637fd2e8e043a7a8480a4f93a8bf5e6.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...