Jump to content

Zawor upustowy gc8

damiano16

Recommended Posts

Posted

Siemanko wszystkim. Chodzi mi mniej lub bardziej glupi pomysł po głowie. Mam ori sti które ma zawor upustowy oryginalnie przy coolerze powietrza i jest to cichy zawor. Myślę nad opcją czy dalo by się go trochę "podglośnić" np wymieniając Wąż gruby na np ameliniowy czy włożyć tam jakias puszkę pomiędzy żeby lekko zwiększyć efekt pssss.  :biglol: Drurny pomysl bo wiem że najprostsza opcja to blow off ale wolal bym zachować ciśnienie w układzie i nie powodować większego laga przy zmianie biegów jak i jadąc na biegu puść gaz i ponownie gaz czekam i czekam aż turbo nabije :facepalm: Jak bym miał jeszcze bardziej wydłużyć ten efekt blowem to dziena ale nie. Myślę nad usprawnieniem starego albo ktoś ma jakąś opcje jak to ugryźć? Nie musi być slyszalny upust w pobliskiej wsi ale każdy chyba ma taki moment w subaru ze chce usłyszeć ten psyk :mrgreen:

• 1 month later...
Posted

Mozesz kupic za grosze emiter dzwieku pssssst ktory podlacza sie do linki przepustnicy :)  a napowaznie sa aftermarketowe zawory ale tanio nie bedzie i raczej tylko troche glosniej,pozdro.

Posted

Tak zaworów upustowych jest cala masa na rynku. Chodzi o patent żeby nie pogorszyć reakcji na gaz a mieć pod maska aksamitne pssss 

Posted

Wrzucić filtr stożkowy/gąbkowy. Oczywiście ma mase minusów, ale na plus dźwięk.

Posted
W dniu 10.09.2021 o 00:13, 133699 napisał:

Wrzucić filtr stożkowy/gąbkowy. Oczywiście ma mase minusów, ale na plus dźwięk.

Trzeba odizolować stożek od gorącej komory i zapewnić mu zimny dolot, jest parę zestawów np KN

Posted

To jedno, po prostu przepływka przez to obrywa jeśli zastosuje się źle środki do nasączania. A suchym filtrom gąbkowym nie ufam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...