Dafioski Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 Cześć, kupiłem Fortestera z 2011 R (Szwajcaria) - po kilku miesiącach notorycznie wyskakuje mi check engine (te 3 kontrolki) - błąd mieszanki paliwa. Testowałem lepsze paliwa z Shella, potem świece wymienione. Reszta działa. Czy możecie pomóc?
ura_bus Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 1-szy post na forum miło popełnić tutaj: https://forum.subaru.pl/topic/60648-tutaj-się-witamy-dział-dla-nowych-forumowiczów/ 29 minut temu, Dafioski napisał: Czy możecie pomóc? Najprędzej pomoże wizyta w fachowym serwisie (o ile na taki trafisz). Jak chcesz się czegoś więcej samodzielnie dowiedzieć o kondycji swojego auta to najtańszym sposobem jest zaopatrzenie się w kabelek VAG (do komunikacji z ecu auta) i darmowe oprogramowanie na laptop/tablet typu romraider, free ssm itp. Są też wersje bezprzewodowych interfejsów (Elm czy podobnie) i programiki na smartfona. Wszystko znajdziesz o tym na forum - szukajką. Przy ubogiej mieszance skoncentrowałbym się najpierw na sprawdzeniu szczelności dolotu. Można to robić "domowymi" metodami (bezkosztowo) chociaż trzeba poświęcić trochę czasu i nieco pokombinować. Pozdrawiam,
Dracula Posted July 22, 2021 Posted July 22, 2021 Jesli nie znajdziesz nieszczelnosci to przeplywka i inne odpowiedzialne za dawke paliwo/powietrze. Na koniec sonda lambdaWysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.