loreno Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 świecą zegary mimo że przełącznik jest na wyłączone OTB III 2,5 - jaka może być przyczyna to zauważyłem jak był już lekki zmrok w dzień widzę tylko święcącą kontrolkę świateł mijania - też wtedy gdy rzeczywiście są wyłączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 (edited) W dniu 15.07.2021 o 20:20, loreno napisał: świecą zegary mimo że przełącznik jest na wyłączone Przełącznik świateł? Zegary zawsze są zapalone. Jak wyłączysz światła to nawet jaśniej świecą, przy zapalonych światłach intensywność podświetlenia zmniejsza się. Jasność podświetlenia można regulować pokrętłem po lewej stronie deski rozdzielczej. A samo podświetlenie zegarów sterowane jest ze stacyjki. TTTM Edited July 17, 2021 by Dzixd Link to comment Share on other sites More sharing options...
loreno Posted July 19, 2021 Author Share Posted July 19, 2021 dzięki ale coś jest nie tak z lampką kontroli świateł mijania raz świeci raz nie mimo że światła są włączone, w dzień widać tylko tę lampkę (lub nie) i świetlny punkt oznaczający tryb jazdy D P N R - innych sygnałów świetlnych nie widać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted July 23, 2021 Share Posted July 23, 2021 (edited) Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale w moim Legacy IV nie ma ikony która mówi, że włączone są światła mijania. Jest tylko taka, która sygnalizuje włączone światła pozycyjne i światła drogowe (długie) ta pierwsza świeci się zawsze chyba, że ustawię na manetce pozycję O. Edited July 23, 2021 by Orear Link to comment Share on other sites More sharing options...
loreno Posted July 24, 2021 Author Share Posted July 24, 2021 teraz ostatnio nie świeci ale wygląda na to że to świeciła lampka regulacji wysokości świateł drogowych - raz świeciła raz nie ale nie włączałem drogowych - jeszcze to sprawdzę, w każdym razie lampka żółta po prawej Link to comment Share on other sites More sharing options...
loreno Posted July 25, 2021 Author Share Posted July 25, 2021 przejechałem 150 km i zaświeciła się ta lampka regulacji i świateł postojowych mimo że nie używałem drogowych więc coś jest nie tak ale to raczej nic takiego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts