Jump to content

świecą zegary mimo że przełącznik jest na wyłączone OTB III 2,5

loreno

Recommended Posts

świecą zegary mimo że przełącznik jest na wyłączone OTB III 2,5 - jaka może być przyczyna

to zauważyłem jak był już lekki zmrok

w dzień widzę tylko święcącą kontrolkę świateł mijania - też wtedy gdy rzeczywiście są wyłączone

W dniu 15.07.2021 o 20:20, loreno napisał:

świecą zegary mimo że przełącznik jest na wyłączone

Przełącznik świateł?

Zegary zawsze są zapalone. Jak wyłączysz światła to nawet jaśniej świecą, przy zapalonych światłach intensywność podświetlenia zmniejsza się.

Jasność podświetlenia można regulować pokrętłem po lewej stronie deski rozdzielczej.

A samo podświetlenie zegarów sterowane jest ze stacyjki.

TTTM ;)

Edited by Dzixd

dzięki ale coś jest nie tak z lampką kontroli świateł mijania raz świeci raz nie mimo że światła są włączone, w dzień widać tylko tę lampkę (lub nie) i świetlny punkt oznaczający tryb jazdy D P N R - innych sygnałów świetlnych nie widać

Nie wiem czy o to Ci chodzi, ale w moim Legacy IV nie ma ikony która mówi, że włączone są światła mijania. Jest tylko taka, która sygnalizuje włączone światła pozycyjne i światła drogowe (długie) ta pierwsza świeci się zawsze chyba, że ustawię na manetce pozycję O. 

Edited by Orear

teraz ostatnio nie świeci ale wygląda na to że to świeciła lampka regulacji wysokości świateł drogowych - raz świeciła raz nie ale nie włączałem drogowych - jeszcze to sprawdzę, w każdym razie lampka żółta po prawej

przejechałem 150 km i zaświeciła się ta lampka regulacji i świateł postojowych mimo że nie używałem drogowych więc coś jest nie tak ale to raczej nic takiego