Skocz do zawartości

Forester xt

osin83

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie, niestety mój Forester nie dowiózł mnie na wakacje default_sad.png
Auto jest z 2016 roku a w maju 2019 miało wymieniony blok silnika wraz z podzespołami, turbosprężarką.
Właścicielem auta jestem od 11.2019 i liczyłem na wieloletnią bezproblemową eksploatację. Niestety podczas jazdy z komory silnika zaczęły dobiegać odgłosy, nasilające się przy dodawaniu gazu. Auto wróciło do domu na lawecie a ja zamiast cieszyć się urlopem myślę o moim( do tej pory kochanym) Forku.
Jakie jest stanowisko Dyrekcji w tej sprawie? Czy mogę liczyć na pomoc Subaru?

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

8 minut temu, osin83 napisał:

ja zamiast cieszyć się urlopem myślę o moim( do tej pory kochanym) Forum

Współczujemy awarii :( i życzymy Foresterowi XT szybkiego powrotu do zdrowia :idea: 

Dlaczego jednak Twoja miłość do Forum uległa zachwianiu? :wub:

Dzień dobry,

Decyzja o pomocy w naprawie jest podejmowana po wnikliwej analizie każdego zdarzenia.

Musimy poznać wynik diagnozy ASO, przebieg oraz historię serwisowania tego samochodu.

Mając te informacje, skonsultujemy z ASO zaproponowaną technologię naprawy i rozważymy czy i w jakim zakresie możemy udzielić pomocy.

12 godzin temu, Karenz napisał:

Czy ja rozumiem że nie kupiłeś auta do SIP i teraz oczekujesz że wymienią ci silnik ?  

Chyba nie ma znaczenia gdzie auto zostało kupione na rynku wtórnym. Przecież właściciel może sprzedać swój pojazd np. sąsiadowi bez udziału komisu.

Ważne, czy było serwisowane w ASO Subaru przez obu właścicieli i czy silnik był wymieniany również w ASO.

Tak rozumiem odpowiedź z Dział Techniczny.

Dodam z swojej praktyki z Subaru, że jak się sumiennie auto serwisowało w ASO to w SIP byli mocno przychylni :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...