osin83 Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Witam serdecznie, niestety mój Forester nie dowiózł mnie na wakacje Auto jest z 2016 roku a w maju 2019 miało wymieniony blok silnika wraz z podzespołami, turbosprężarką.Właścicielem auta jestem od 11.2019 i liczyłem na wieloletnią bezproblemową eksploatację. Niestety podczas jazdy z komory silnika zaczęły dobiegać odgłosy, nasilające się przy dodawaniu gazu. Auto wróciło do domu na lawecie a ja zamiast cieszyć się urlopem myślę o moim( do tej pory kochanym) Forku.Jakie jest stanowisko Dyrekcji w tej sprawie? Czy mogę liczyć na pomoc Subaru? Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Urabus Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 8 minut temu, osin83 napisał: ja zamiast cieszyć się urlopem myślę o moim( do tej pory kochanym) Forum Współczujemy awarii i życzymy Foresterowi XT szybkiego powrotu do zdrowia Dlaczego jednak Twoja miłość do Forum uległa zachwianiu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
osin83 Posted July 15, 2021 Author Share Posted July 15, 2021 Forku miało byc:) już poprawiłemWysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
markos007 Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 55 minut temu, osin83 napisał: Auto jest z 2016 roku a w maju 2019 miało wymieniony blok silnika wraz z podzespołami, turbosprężarką. naprawy w ASO czy poza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
osin83 Posted July 15, 2021 Author Share Posted July 15, 2021 W ASO Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Dzień dobry, Decyzja o pomocy w naprawie jest podejmowana po wnikliwej analizie każdego zdarzenia. Musimy poznać wynik diagnozy ASO, przebieg oraz historię serwisowania tego samochodu. Mając te informacje, skonsultujemy z ASO zaproponowaną technologię naprawy i rozważymy czy i w jakim zakresie możemy udzielić pomocy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
osin83 Posted July 15, 2021 Author Share Posted July 15, 2021 Dziękuję za szybką odpowiedź, po weekendzie zadzwonię do najbliższego serwisu ponieważ jestem w tej chwili na wyjeździe Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karenz Posted July 16, 2021 Share Posted July 16, 2021 Czy ja rozumiem że nie kupiłeś auta do SIP i teraz oczekujesz że wymienią ci silnik ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rzemanki Posted July 17, 2021 Share Posted July 17, 2021 12 godzin temu, Karenz napisał: Czy ja rozumiem że nie kupiłeś auta do SIP i teraz oczekujesz że wymienią ci silnik ? Chyba nie ma znaczenia gdzie auto zostało kupione na rynku wtórnym. Przecież właściciel może sprzedać swój pojazd np. sąsiadowi bez udziału komisu. Ważne, czy było serwisowane w ASO Subaru przez obu właścicieli i czy silnik był wymieniany również w ASO. Tak rozumiem odpowiedź z Dział Techniczny. Dodam z swojej praktyki z Subaru, że jak się sumiennie auto serwisowało w ASO to w SIP byli mocno przychylni 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts