Jump to content

Regulacja spryskiwaczy - Forester 2020

Aqstyk

Recommended Posts

Posted

Cześć Wam,

Czy w tym forku da się regulować przednie i tyle spryskiwacze? Przedni pryska do połowy szyby tylko a tylne ma dwie dysze i jedna z nich lekko pryska w bok. Dajcie znać. Dzięki za info.

Posted

Znakiem jest szpilka dla przednich sikawek tylny jest zapchany. Demontaz i gotowanie w occie pomaga. Na przyszlosc zaraz za pompkami zamontuj filtry paliwa od komarka i fysze nie beda sie zatykac

Wysłane z mojego moto g(10) przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie są zatkane. Auto jest nowe ;) Chcę wyregulować je delikatnie i nie umiem ich w żaden sposób podnieść aby pryskały wyżej (mowa o przednich).

Posted
Nie są zatkane. Auto jest nowe  Chcę wyregulować je delikatnie i nie umiem ich w żaden sposób podnieść aby pryskały wyżej (mowa o przednich).

Zazwyczaj wciska się w otwór igłę i nią ustawiasz. Nie wiem jakie są tam. Jeśli tzw mgłowe to nic nie zrobisz.
Posted
Zazwyczaj wciska się w otwór igłę i nią ustawiasz. Nie wiem jakie są tam. Jeśli tzw mgłowe to nic nie zrobisz.
Mglowe tez sie reguluje

Posted
Mglowe tez sie reguluje

Jeszcze nie trafiłem na takie :)
Ale pewnie są skoro o tym piszesz.
Posted

Zapraszam legacy iv 2004 rok rozpyla mgle na szybie. Dysze mozna ustawiac w pionie

Posted

Włożyłem delikatnie szpile i… ani drgnie…:( W poprzednim aucie (nie Subaru) tak się dało. Nie chce czegoś zepsuć.

Posted

Ja swoje po zakupie auta czyscilem w myjce ultradzwiekowej ale gotowanie w occie tez pomaga

• 2 weeks later...
Posted

z igłą może, ale nie musi się udać - jak dysza jest zakamieniona, to prędzej zniszczysz przekrój dziurki (i nie pomoże prostamoluno), nim ją przestawisz.
Mądrze się, bo tak zrobiłem w Mazdzie, z której zostały mi zapasowe dyszki (pare zł na alledrogo) i które wyglądają praktycznie identyko jak w Forku SG ;p Przypadek?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...