Mateusz Wiktor Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Witam. W moim legacy dyferencjał tylny odmówił posłuszeństwa (zmielone zęby) Czy może ktoś wie czy w innych Subaru był montowany taki sam dyfer? Obecny ma przełożenie 9/37. Czy jest opcja montażu dyfra że szperą tylną :)? legacy 4 2006r 2.0B 165km ej20f. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Neutrino33 Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Niestety nie potrafię ci pomóc, ale zastanawia mnie jak do tego doszło Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcd84 Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 1 godzinę temu, Neutrino33 napisał: Niestety nie potrafię ci pomóc, ale zastanawia mnie jak do tego doszło Może zabrakło oliwy...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Wiktor Posted July 2, 2021 Author Share Posted July 2, 2021 Olej był. Wszystko tak jak powinno. Zerwało zęby na wałku atakującym albo satelicie dokładnie nie pamiętam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted July 2, 2021 Share Posted July 2, 2021 Jakby co to mam dyfer z Legacy III 2.5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Wiktor Posted July 2, 2021 Author Share Posted July 2, 2021 1 godzinę temu, Pan Dziedzic napisał: Jakby co to mam dyfer z Legacy III 2.5 2.5 ma inne przełożenie z tego co mi wiadomo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 2.5 ma inne przełożenie z tego co mi wiadomo@BelegUS ma taki dyfer Link to comment Share on other sites More sharing options...
BelegUS Posted July 3, 2021 Share Posted July 3, 2021 3 godziny temu, ewemarkam napisał: @BelegUS ma taki dyfer Mam, ale nie wiem, czy Legacy IV nie ma innych półosi - do Imprezy wsadzaliśmy z Legacy III i była różnica w półosiach od strony dyfra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Wiktor Posted July 4, 2021 Author Share Posted July 4, 2021 Po długim poszukiwaniu, przeglądaniem stron z częściami i rozpisano pololeii wszystkich Subaru okazało się że ten dyfer wystempowal w wielki Subaru. (Były też wersję z lsd o tym przełożeniu tylko w Polsce ciężko dostać) Udało mi się zakupić dyferencjał z outbacka 2 3.0h6 automat z 2001r. Identyczny dyferencjał. Stary został rozebrany do sekcji zwłok. Jednak straty są poważniejsze niż mysłalem i sam się dziwię że dojechałem do mechanika na kołach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateusz Wiktor Posted July 4, 2021 Author Share Posted July 4, 2021 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orear Posted July 4, 2021 Share Posted July 4, 2021 9 godzin temu, Mateusz Wiktor napisał: sam się dziwię że dojechałem do mechanika na kołach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.