And Opublikowano 21 Czerwca 2021 Opublikowano 21 Czerwca 2021 Zastanawiam się nad zakupem używanego Outbacka. Większość egzemplarzy ma skrzynię automatyczną. Czy można ją zamienić na manualną? Z jakimi problemami może się to wiązać? Założenia projektu: 1. diesel nie wchodzi w grę 2. skrzynia manualna może być używana 3. OBK model preferowany III (2005-09) Czy MT wytrzyma połączenie z motorem 3.0 245 HP? Jakie przeróbki poza samą skrzynią są konieczne?
ewemarkam Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Zastanawiam się nad zakupem używanego Outbacka. Większość egzemplarzy ma skrzynię automatyczną. Czy można ją zamienić na manualną? Z jakimi problemami może się to wiązać? Założenia projektu: 1. diesel nie wchodzi w grę 2. skrzynia manualna może być używana 3. OBK model preferowany III (2005-09) Czy MT wytrzyma połączenie z motorem 3.0 245 HP? Jakie przeróbki poza samą skrzynią są konieczne? Było parę takich tematów. Poszukaj
Dzixd Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 6 godzin temu, And napisał: Czy MT wytrzyma połączenie z motorem 3.0 245 HP? Zależy jaka. 6MT na pewno, ale cena potrafi zabić. Ze zwykłego wolnossaka może być problem z wytrzymałością. OBK H6 nie występował ze skrzynią manualną. 6 godzin temu, And napisał: Jakie przeróbki poza samą skrzynią są konieczne? Wiązka, oprogramowanie/ecu silnika, montaż pompy sprzęgła, wymiana pedałów, rozrusznika, półosi, wału, dyferencjału tylnego. Wg. mnie sprawa totalnie nieopłacalna, chyba że sam będziesz taką operację wykonywał. Dodatkowo stworzysz kundelka i przy sprzedaży będą kręcić nosem, że przerobiony. Ale kibicuję
sartek Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 3 godziny temu, Dzixd napisał: Wiązka, oprogramowanie/ecu silnika, montaż pompy sprzęgła, wymiana pedałów, rozrusznika, półosi, wału, dyferencjału tylnego Kompletnie się na tym nie znam i nic na ten temat nie wiem, ale gdyby ktoś nakręcił serial dokumentalny z takiej przekładki, oglądałbym z wypiekami na twarzy
Dzixd Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Kompletnie się na tym nie znam i nic na ten temat nie wiem, ale gdyby ktoś nakręcił serial dokumentalny z takiej przekładki, oglądałbym z wypiekami na twarzy (nie)Normalna czynność. Skoro przekładki rhd na lhd robią, to takie rzeczy jak konwersja at>mt jest prostszaWysłane z mojego mądrzejszego telefonu
euyot Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 To chyba lepiej już Legacy spec b z 6mt poszukać. Wtedy trzeba tylko "pakiet stylizacyjny" ogarnąć.
ewemarkam Opublikowano 22 Czerwca 2021 Opublikowano 22 Czerwca 2021 Jak napisałem, było:https://forum.subaru.pl/topic/67602-zmiana-at-na-mt/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.