cinek19_91 Posted June 13, 2021 Share Posted June 13, 2021 (edited) Witam serdecznie. Użytkuję Legacy 2.0 D i mam pytanie. Podczas jazdy, przy każdej zmianie biegu, po wciśnięciu pedału sprzęgła słychać odgłos lekkiego terkotania który ustępuje po puszczeniu sprzęgła. Nie ma on wpływu na jazdę, przyspieszenie itp. aczkolwiek wydaje mi się to dziwne. Auto startuje normalnie, nie szarpie. Czy posiada ktoś wiedzę, czym to może być spowodowane? Dodam ze na starym sprzęgle było to samo, wymieniłem cały kompletny zestaw na nowy i nadal jest to samo.Z góry dziękuję za odpowiedź Edited June 13, 2021 by cinek19_91 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManoLEE Posted June 16, 2021 Share Posted June 16, 2021 Cześć, jaki masz przebieg i czy był w aucie wymieniany shortblock? Jeśli nie może to być wyrobiona panewka oporowa na wale. Niech ktoś wciśnie sprzęgło, popatrz w tym czasie na koło pasowe czy się delikatnie rusza przód tył. Jeśli ma luz masz odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cinek19_91 Posted June 16, 2021 Author Share Posted June 16, 2021 Przebiegu mam 270 tys auto sprowadzone ze Szwajcarii, nie wiem czy coś było wymieniane w nim, jeżeli to co mówisz to spory koszt? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ManoLEE Posted June 17, 2021 Share Posted June 17, 2021 Jest to spory koszt, ponieważ trzeba wymienić short block, bądź cały silnik na rocznik od 2013. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts