Jump to content

Pomocy, auto nie odpala

mbalaj

Recommended Posts

Słyszę pompę paliwa po przekręceniu kluczyka na 2 pozycję, zapalają się zegary, nie odpala się dashcam i radio. Przy próbie odpalenia nie słychać w zasadzie nic, tylko przygasają zegary.

Padł mi akumulator? Czy może jest co coś innego? Spotkał się ktoś z czymś takim?

Warto sprawdzić na początek napięcie akumulatora. Pewnie ktoś zaraz o to poprosi.
Masz w samochodzie jakieś urządzenie, które może czerpać energię przy wyłączonym silniku? Mój znajomy często zapominał o wyłączeniu kamerki, przez co po kilku rozładowaniach akumulatora musiał go wymienić na nowy. Ładowanie prostownikiem niewiele pomagało. Przełożyliśmy do niego mój akumulator, silnik bez problemu odpalił. Możesz spróbować w ten sposób to zweryfikować.

3 minuty temu, halvaekiu napisał:

Warto sprawdzić na początek napięcie akumulatora. Pewnie ktoś zaraz o to poprosi.
Masz w samochodzie jakieś urządzenie, które może czerpać energię przy wyłączonym silniku? Mój znajomy często zapominał o wyłączeniu kamerki, przez co po kilku rozładowaniach akumulatora musiał go wymienić na nowy. Ładowanie prostownikiem niewiele pomagało. Przełożyliśmy do niego mój akumulator, silnik bez problemu odpalił. Możesz spróbować w ten sposób to zweryfikować.

Normalnie włącza się i kamera i radio przy kluczyku na 2 pozycji. Teraz nic się nie włączyło.

1 godzinę temu, halvaekiu napisał:

Możesz zmierzyć multimetrem napięcie? Masz możliwość pożyczyć od kogoś akumulator i podpiąć do siebie na próbę? Od tego chyba najprościej zacząć.

Multimetra niestety nie mam. O 16 przyjedzie Auto z kablami i będę próbował odpalić.