mbalaj Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Słyszę pompę paliwa po przekręceniu kluczyka na 2 pozycję, zapalają się zegary, nie odpala się dashcam i radio. Przy próbie odpalenia nie słychać w zasadzie nic, tylko przygasają zegary. Padł mi akumulator? Czy może jest co coś innego? Spotkał się ktoś z czymś takim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
halvaekiu Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Warto sprawdzić na początek napięcie akumulatora. Pewnie ktoś zaraz o to poprosi. Masz w samochodzie jakieś urządzenie, które może czerpać energię przy wyłączonym silniku? Mój znajomy często zapominał o wyłączeniu kamerki, przez co po kilku rozładowaniach akumulatora musiał go wymienić na nowy. Ładowanie prostownikiem niewiele pomagało. Przełożyliśmy do niego mój akumulator, silnik bez problemu odpalił. Możesz spróbować w ten sposób to zweryfikować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbalaj Posted May 27, 2021 Author Share Posted May 27, 2021 3 minuty temu, halvaekiu napisał: Warto sprawdzić na początek napięcie akumulatora. Pewnie ktoś zaraz o to poprosi. Masz w samochodzie jakieś urządzenie, które może czerpać energię przy wyłączonym silniku? Mój znajomy często zapominał o wyłączeniu kamerki, przez co po kilku rozładowaniach akumulatora musiał go wymienić na nowy. Ładowanie prostownikiem niewiele pomagało. Przełożyliśmy do niego mój akumulator, silnik bez problemu odpalił. Możesz spróbować w ten sposób to zweryfikować. Normalnie włącza się i kamera i radio przy kluczyku na 2 pozycji. Teraz nic się nie włączyło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
halvaekiu Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Możesz zmierzyć multimetrem napięcie? Masz możliwość pożyczyć od kogoś akumulator i podpiąć do siebie na próbę? Od tego chyba najprościej zacząć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbalaj Posted May 27, 2021 Author Share Posted May 27, 2021 1 godzinę temu, halvaekiu napisał: Możesz zmierzyć multimetrem napięcie? Masz możliwość pożyczyć od kogoś akumulator i podpiąć do siebie na próbę? Od tego chyba najprościej zacząć. Multimetra niestety nie mam. O 16 przyjedzie Auto z kablami i będę próbował odpalić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts