Jump to content

Kompatybilność róznych pilotów centralnego zamka , czy mozna zmienic pilot dwuprzyciskowy na jednoprzyciskowy / Legacy III po facefiftingu

staresubaru

Recommended Posts

cześć,

Kupiłem subaru z jedynym kluczykiem i trzeba dorobić . Właściwie posiadam dwa takie legacy jeden 2.5 przed liftem drugi z nieco zmienionymi lampami po lifcie , silnik 2.0 oba mają nieco inne kluczyli , ten przed liftem ma zwykły kluczyk+brelok subaru w którym jest dwuprzyciskowy pilot natomiast po lifcie jest kluczyk z wbudowanym dwuprzyciskowym pilotem, brzydkie rozwiązanie bo rękojeść klucza jest w gumie która po latach sparciała. Bardzo głupim i wiecznie upierdliwym rozwiązaniem są dwa przyciski osobny do zamykania i otwierania , oba tej samej wielkości i kształtu.

Pytania:

1. czy różne piloty dwuprzyciskowe są ze soba kompatybilne w wersjach lift i przed liftem?

2. jak wygląda procedura programowania pilota w legacy III lifting? zamierzam na allegro kupić kluczyk z pilotem i zaprogramować pilota.

3. czy da się zastosować jakiegoś pilota subaru z jednym przyciskiem do tego modelu

4. w kluczyku jest transponder TEXAS CRYPTO, gdzie dorobię najtaniej ? mogę dojechać Bielsko-Biała, Oświęcim, Dąbrowa Górnicza, Zawiercie i okolice.

może ktoś wie czy taki kluczyk (pilot) pasowałby do legacy III lift, trzpień ten sam standard a pilot o niebo lepszy niz ten który mam fabrycznie w Legacy III :

Edited by staresubaru

To jest kluczyk od IV który kupiłem w Chinach, wycięty u ślusarza i transponder u niego zrobiony. Programowanie pilota w samochodzie na zasadzie kombinacji przycisków z połączeniem kabelka po lewej stronie w nogach kierowcy za całość wyszlo 260 zł
92318375525746819e7361c92077451e.jpg

Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka

• Thanks 2