Rozpruwacz Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Dzień dobry, dość niespodziewanie stałem się posiadaczem Forestera SJ 2015 (z rynku niemieckiego). Samochód jest wyposażony w światła HID + światła do jazdy dziennej LED (obramówki w reflektorach głównych), natomiast gdy ustawiam światła na AUTO, to świecą mi się przeciwmgielne. Gdy przełączam światła na pozycyjne - wtedy świecą się same LEDy. Czy ten typ tak ma? Pytam, gdyż do jeżdżę poza tym Toyotą i tam AUTO działa standardowo - w dzień świecą LEDy, w nocy przełączają się na Xenony. Jeśli temat się powtarza, to przepraszam, ale nie znalazłem nic podobnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacocz Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 Led w reflektorach to są postojówki a nie dzienne . Dzienne są w przeciwmgielnych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpruwacz Posted May 24, 2021 Author Share Posted May 24, 2021 2 minuty temu, Jacocz napisał: Led w reflektorach to są postojówki a nie dzienne . Dzienne są w przeciwmgielnych Aaa i wszystko jasne. Dzięki, coś mi się wydawało, że za słabo świecą jak na dzienne Przy okazji mam jeszcze pytanie - gdzie serwisujesz swojego Forestera? Bo widzę, że jesteś ze Śląska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacocz Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 4 lata na gwarancji Mikołów . Goście starej daty ale zero problemów : swój olej ok , swoje klocki ok itd . Co do napraw nie wiem bo auto śmiga bez zastrzeżeń. Teraz olej co 10 tys i filtry u znajomego w warsztacie . Nie chce mi się tracić czasu na dojazd i czekanie w serwisie . Materiały eksploatacyjne ogarniam sam i płacę za samą wymianę . Parę stówek w kieszeni . Olej w skrzyni CVT wymieniałem w serwisie . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpruwacz Posted May 24, 2021 Author Share Posted May 24, 2021 Dzięki Do zobaczenia w okolicy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacocz Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 A skąd jesteś ? Ja krążę najczęściej Gliwice , Rybnik , Żory Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpruwacz Posted May 24, 2021 Author Share Posted May 24, 2021 (edited) Katowice i w weekendy okolice Skoczowa ;-) Edited May 24, 2021 by Rozpruwacz 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts