Jump to content

Forester SJ - światła do jazdy dziennej

Rozpruwacz

Recommended Posts

Dzień dobry,

dość niespodziewanie stałem się posiadaczem Forestera SJ 2015 (z rynku niemieckiego).

Samochód jest wyposażony w światła HID + światła do jazdy dziennej LED (obramówki w reflektorach głównych), natomiast gdy ustawiam światła na AUTO, to świecą mi się przeciwmgielne.

Gdy przełączam światła na pozycyjne - wtedy świecą się same LEDy.

Czy ten typ tak ma? Pytam, gdyż do jeżdżę poza tym Toyotą i tam AUTO działa standardowo - w dzień świecą LEDy, w nocy przełączają się na Xenony.

Jeśli temat się powtarza, to przepraszam, ale nie znalazłem nic podobnego.

screenshot_2021-05-24 20_29_23.png

2 minuty temu, Jacocz napisał:

Led w reflektorach to są postojówki a nie dzienne . Dzienne są w przeciwmgielnych 

Aaa i wszystko jasne. Dzięki, coś mi się wydawało, że za słabo świecą jak na dzienne ;) 

Przy okazji mam jeszcze pytanie - gdzie serwisujesz swojego Forestera? Bo widzę, że jesteś ze Śląska.

4 lata na gwarancji Mikołów . Goście starej daty :) ale zero problemów : swój olej ok , swoje klocki ok itd . Co do napraw nie wiem bo auto śmiga bez zastrzeżeń. Teraz olej co 10 tys i filtry u znajomego w warsztacie . Nie chce mi się tracić czasu na dojazd i czekanie w serwisie . Materiały eksploatacyjne ogarniam sam i płacę za samą wymianę . Parę stówek w kieszeni . Olej w skrzyni CVT wymieniałem w serwisie . 

• Upvote 1