Jump to content

Wymiana hebli WRX MY14

MihauSTI

Recommended Posts

Witam

zastanawiam się czy przednie 2 tłoczkowe zaciski z WRX my14 da się zastąpić czymś bardziej wydajnym w miarę rozsądnych pieniądzach.

czy np 4 tłoczek z WRX GD będzie pasował ? 
ewentualnie droższa alternatywa w postaci złotych/czarnych brembo?

ja do swojego WRX też zastanawiałem się nad wymianą przednich hebli na 4 tłoczek plus 326 tarcza, ale postanowiłem dać szanse obecnym, wymieniłem tarczę na bardziej agresywną plus klocki PowerStop Z23 przód i tył. Teraz jest o niebo lepiej jak na OEM zestawie, dla mnie wystarczająco do cywilnej szybkiej jazdy. 

156902446_2956004617969730_5651313758368445206_n.jpg

59 minut temu, lutek34 napisał:

ja do swojego WRX też zastanawiałem się nad wymianą przednich hebli na 4 tłoczek plus 326 tarcza, ale postanowiłem dać szanse obecnym, wymieniłem tarczę na bardziej agresywną plus klocki PowerStop Z23 przód i tył. Teraz jest o niebo lepiej jak na OEM zestawie, dla mnie wystarczająco do cywilnej szybkiej jazdy. 

A co to za tarcze? długo na nich jeździsz? nie wichrują sie?

19 minut temu, MihauSTI napisał:

A co to za tarcze? długo na nich jeździsz? nie wichrują sie?

tarcze Rotinger, przejechane 1,5kkm i jak na razie jest wszystko OK. Inni pozakładali te tarcze do Tribeci, która jest znacznie cięższa i nie raportują żadnych problemów.

• Like 1

23 godziny temu, MihauSTI napisał:

ewentualnie droższa alternatywa w postaci złotych/czarnych brembo?

Przednie czarne i złote pasują PandP do tego WRX. Tyły z kolei tylko czarne, złote nie podejdą. Tak więc ja polecam komplet czarnych 08-18. Jak dobrze poszukasz to za 3-4k dorwiesz komplecik. Z przodami możesz też kombinować z Peugeot/Porsche, zestaw przeznaczony do GC/GD podejdzie ;)

23 godziny temu, MihauSTI napisał:

czy np 4 tłoczek z WRX GD będzie pasował ? 

Też będzie pasował ale IMO bez sensu. W GD wrx już nie wyrabiał a co do dopiero w cieższym my14...

• Upvote 1

Te tarcze Rotinger montowałem w 3 autach z klockami Pagid.

Pogięły się po kilku mocniejszych hamowaniach. Materiał z którego są zrobione to plastelina.