MihauSTI Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 Witam zastanawiam się czy przednie 2 tłoczkowe zaciski z WRX my14 da się zastąpić czymś bardziej wydajnym w miarę rozsądnych pieniądzach. czy np 4 tłoczek z WRX GD będzie pasował ? ewentualnie droższa alternatywa w postaci złotych/czarnych brembo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 ja do swojego WRX też zastanawiałem się nad wymianą przednich hebli na 4 tłoczek plus 326 tarcza, ale postanowiłem dać szanse obecnym, wymieniłem tarczę na bardziej agresywną plus klocki PowerStop Z23 przód i tył. Teraz jest o niebo lepiej jak na OEM zestawie, dla mnie wystarczająco do cywilnej szybkiej jazdy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 (edited) ! Edited May 23, 2021 by lutek34 wysłało dwa razy to samo ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihauSTI Posted May 23, 2021 Author Share Posted May 23, 2021 59 minut temu, lutek34 napisał: ja do swojego WRX też zastanawiałem się nad wymianą przednich hebli na 4 tłoczek plus 326 tarcza, ale postanowiłem dać szanse obecnym, wymieniłem tarczę na bardziej agresywną plus klocki PowerStop Z23 przód i tył. Teraz jest o niebo lepiej jak na OEM zestawie, dla mnie wystarczająco do cywilnej szybkiej jazdy. A co to za tarcze? długo na nich jeździsz? nie wichrują sie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted May 23, 2021 Share Posted May 23, 2021 19 minut temu, MihauSTI napisał: A co to za tarcze? długo na nich jeździsz? nie wichrują sie? tarcze Rotinger, przejechane 1,5kkm i jak na razie jest wszystko OK. Inni pozakładali te tarcze do Tribeci, która jest znacznie cięższa i nie raportują żadnych problemów. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaceq Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 23 godziny temu, MihauSTI napisał: ewentualnie droższa alternatywa w postaci złotych/czarnych brembo? Przednie czarne i złote pasują PandP do tego WRX. Tyły z kolei tylko czarne, złote nie podejdą. Tak więc ja polecam komplet czarnych 08-18. Jak dobrze poszukasz to za 3-4k dorwiesz komplecik. Z przodami możesz też kombinować z Peugeot/Porsche, zestaw przeznaczony do GC/GD podejdzie 23 godziny temu, MihauSTI napisał: czy np 4 tłoczek z WRX GD będzie pasował ? Też będzie pasował ale IMO bez sensu. W GD wrx już nie wyrabiał a co do dopiero w cieższym my14... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M_isza Posted May 24, 2021 Share Posted May 24, 2021 a jaka srednice ma tarcza w my14? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gustaf Posted May 25, 2021 Share Posted May 25, 2021 Te tarcze Rotinger montowałem w 3 autach z klockami Pagid. Pogięły się po kilku mocniejszych hamowaniach. Materiał z którego są zrobione to plastelina. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts