morosek Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Witam, jako iż jest to mój pierwszy temat to cieszę się ze jestem w Waszym gronie - właścicieli Forków Mam problem, ponieważ chce wymienić olej (Motul 300Gear) w tylnym dyfrze, lecz śruby od wlewu jak i spuszczania oleju mam wrażenie ze są zapieczone. Zdarzyło wam sie tak? Jakieś porady? Klucze 17 oczkowym oraz grzechotką 17 próbowałem i nic. Spryskałem również Rust-Offem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yaro2003 Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 trzeba "udarowo" spróbować, nie ciągnąć tylko zerwać np uderzając młotkiem w klucz oczkowy z czuciem oczywiście. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max 84 Posted May 15, 2021 Share Posted May 15, 2021 Z tego co pamiętam korki uszczelnione są na " stożku " trzeba odpowiednio dobranego ramienia do odkręcenia. A jeszcze lepiej udaru jak Kolega napisał. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
morosek Posted May 16, 2021 Author Share Posted May 16, 2021 No własnie widać jakiś uszczelniać, spróbuję udarowo. Podziękował koledzy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nosssfers Posted May 16, 2021 Share Posted May 16, 2021 U mnie poszło jedynie udarem, wymieniałem tydzień temu oleje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
matmat Posted May 17, 2021 Share Posted May 17, 2021 a tak przy okazji, z tyłu w sg się odkręca korek, co ma wylecieć to wyleci i zapełnia nowym aż zacznie wyciekać samo i wtedy zakręcać? Czy jakoś podnosić przód auta, żeby wszystko wyleciało? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pan Dziedzic Posted May 18, 2021 Share Posted May 18, 2021 Dolnym wylatuje, górnym dolewasz. Ja zawsze unoszę przód by jak najwiecej wyszło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts