Rafal Wierzba Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Założone nowe alufelgi z oponami i problem następujący gdy pojawia się na liczniku prędkość od 120 do 140 km są drgania na kierownicy.Koła specjalnie były jeszcze do ważne a problem nie zniknął. Link to comment Share on other sites More sharing options...
raci Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Podjedź do innego warsztatu. Też tak miałem i to kilka razy. Wymianę z wyważaniem robiłem w warsztacie blisko domu i za każdym razem były drgania, później jak jeździłem do rodzinnej miejscowości i przy okazji do dobrze znanego mi warsztatu, wyważali jeszcze raz i problem znikał. Wydaje mi się, że maszyna do wyważania wymaga jakiejś okresowej kalibracji i niektórzy tego nie robią.A jak to nie to, to może krzywa felga, jakieś uszkodzenie opony? Wysłane z mojego KB2003 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dracula Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Tarcze hamulcowe. Lozysko. Miedzy felga a piasta jakis syf. Przyczyn moze byc wiele ale zacznij od wywazenia w innym warsztacieWysłane z mojego Nokia 7.2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
_ONE_ Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Jeśli jesteś pewny, ze to koła, to szukaj firmy z wyważarką z tzw. testem drogowym. Kosztuje więcej, ale załatwiają beznadziejne przypadki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted May 8, 2021 Share Posted May 8, 2021 Felgi zawsze wypada wyczyścić przed montażem. Mam na myśli ta część która styka się z tarczą czy też bębnem. Na maszynie będą proste,idealnie wyważone, a będą biły. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts