Jump to content

Układ wydechowy

Yankes1980

Recommended Posts

Witam, jestem nowym użytkownikiem  subary Legacy 2.0 R 165km w wersji kombi z 2007 roku w automacie moje pytanie to czy może ktoś mi podać jakąś stronę czy podpowiedź gdzie mogę kupić w miarę fajnie brzmiący wydech do 1200zl który nie wymaga cięcia lub spawania może potrzebuje tylko końcowych wydechów? Nie mam pojęcia co i gdzie obecnie jestem w UK a tutaj ceny z kosmosu nie zapłacę za wydech tyle co za auto

pozdrawiam i z góry dziękuję Marcin. 

1 hour ago, Yankes1980 said:

Witam, jestem nowym użytkownikiem  subary Legacy 2.0 R 165km w wersji kombi z 2007 roku w automacie moje pytanie to czy może ktoś mi podać jakąś stronę czy podpowiedź gdzie mogę kupić w miarę fajnie brzmiący wydech do 1200zl który nie wymaga cięcia lub spawania może potrzebuje tylko końcowych wydechów? Nie mam pojęcia co i gdzie obecnie jestem w UK a tutaj ceny z kosmosu nie zapłacę za wydech tyle co za auto

Sprawdziłem sobie ceny takich Legacy w UK i powiem ci, że dobry wydech może kosztować tyle co takie Legacy. Tym bardziej teraz po Brexit. Poluj na eBay-u może.

Szukając do legacy praktycznie nie ma gotowych zestawów p&p. Może zagranicą. Ale koszty raczej kilkukrotnie wyższe niż budżet. Aby legacy fajnie brzmiało raczej trzeba zrobić wydech na własne zamówienie. Dodatkowo aby uzyskać typowy dla Subaru bulgot trzeba wymienić kolektor wydechowy na różnoodległosciowy. Jest na forum osoba która robi takie kolektory ale nie pamiętam jak dokładnie się nazywała. 

W dniu 4.05.2021 o 21:21, Yankes1980 napisał:

W wolnossaku 2.0 uważam, że nie trzeba całego wydechu robić. Kolektor UEL i koncowe robią wystarczająco. Kolektor być może gotowy p&p mógłbyś dostać u @Andrzej Szczepanek.

Końcowe - ja mam fmic i jestem z nich zadowolony. 

Hks też fajnie robi, z tego co wiem. 

Zależy też od oczekiwań, co się chce osiągnąć 

Zeby to fajnie brzmialo to kolektor jest obowiazkowy. To jest opcja minimum zeby zaczal pojawiac sie "bulgot". Orurowania bez zmiany kolektora nie ma sensu chyba robic. Bedzie lepiej ale to dalej nie to.