Rozaar Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 Witam, jestem po włożeniu świeżo wyremontowanego silnika do samochodu. Po podłączeniu akumulatora zarówno radio, światła, nawiewy, deska działają. Na desce po przekręceniu kluczyka zapaliło się bardzo dużo kontrolek, zapewne wiele błędów wskoczyło po wyciągnięciu silnika. Problem w tym ze samochód nie kręci, po przekręceniu kluczyka rozrusznik nawet nie drgnie. Od razu mogę powiedzieć ze sprawdziłem podłączenie rozrusznika który przed remontem działał bez najmniejszych problemów. Czy może to być kwestia wielu błędów i któryś z nich może odcinać prąd do rozrusznika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 3 minuty temu, Rozaar napisał: Witam, jestem po włożeniu świeżo wyremontowanego silnika do samochodu. Po podłączeniu akumulatora zarówno radio, światła, nawiewy, deska działają. Na desce po przekręceniu kluczyka zapaliło się bardzo dużo kontrolek, zapewne wiele błędów wskoczyło po wyciągnięciu silnika. Problem w tym ze samochód nie kręci, po przekręceniu kluczyka rozrusznik nawet nie drgnie. Od razu mogę powiedzieć ze sprawdziłem podłączenie rozrusznika który przed remontem działał bez najmniejszych problemów. Czy może to być kwestia wielu błędów i któryś z nich może odcinać prąd do rozrusznika? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted April 30, 2021 Share Posted April 30, 2021 tyle chyba w temacie... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozaar Posted April 30, 2021 Author Share Posted April 30, 2021 9 minut temu, carfit napisał: tyle chyba w temacie... No prawda, zacznę od wykasowania wszystkich błędów i zobaczymy co się będzie działo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablonas Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Silnik "nowy" przed włożeniem można było przekręcić ręcznie? Sprawdzał to ktoś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ir3n3usz Posted May 1, 2021 Share Posted May 1, 2021 Naładuj akumulator i wciśnij sprzęgło przed przekręceniem kluczyka. Błędy nie mają znaczenia dla rozrusznika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted May 2, 2021 Share Posted May 2, 2021 16 godzin temu, ir3n3usz napisał: Naładuj akumulator i wciśnij sprzęgło przed przekręceniem kluczyka. Błędy nie mają znaczenia dla rozrusznika. chyba że jest to błąd obwodu rozrusznika Link to comment Share on other sites More sharing options...
STRAZAK Posted May 5, 2021 Share Posted May 5, 2021 immo trzyma, po skasowaniu może zagada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adrian Foto Posted May 6, 2021 Share Posted May 6, 2021 22 godziny temu, STRAZAK napisał: immo trzyma, po skasowaniu może zagada. Ale autor tematu remontował silnik, a nie robił swapa razem z wymianą ECU. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts