wichz Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Witam Jestem nowym posiadaczem Subaru Trezia 1.4D. Czy w tym modelu jest sygnalizacja akustyczna nie wyłączonych świateł po zgaszeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy. U mnie nic nie słychać jak otworze drzwi i zapomnę wyłączyć światła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichz Posted April 27, 2021 Author Share Posted April 27, 2021 zapomniałem, światło w srodku zapala się po otwarciu drzwi Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Godzinę temu, wichz napisał: U mnie nic nie słychać jak otworze drzwi i zapomnę wyłączyć światła A światła świecą po wyłączeniu silnika? W zwykłych Subaru (silnik boxer) wyłączenie silnika powoduje zgaszenie świateł. Nie wiem natomiast jak będzie w Terzii, bo to w zasadzie jest Toyota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wichz Posted April 27, 2021 Author Share Posted April 27, 2021 przełączaja się na postojowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted April 27, 2021 Share Posted April 27, 2021 Popytałbym na forum Toyoty o Verso-S, tam szybciej znajdziesz odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIAŁ TECHNICZNY Posted May 27, 2021 Share Posted May 27, 2021 Witam, W modelu Trezia, po wyłączeniu zapłonu i otwarciu drzwi powinien się pojawić sygnał przypominający o włączonych światłach. Przy systemie z tradycyjnym kluczem kiedy włącznik świateł jest włączony, a klucz w stacyjce w pozycji lock lub acc otwarcie drzwi wywoła sygnał dźwiękowy. Przy systemie bezkluczykowym pozycja "ENGINE START STOP" jest wyłaczona lub wybrana pozycja ACCESSORY otwarcie drzwi powinno wywołać sygnał dźwiękowy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts