Jump to content

OBK MY 15-17 Comfort vs Exclusive: zakres regulacji fotela pasażera

bvb

Recommended Posts

Czy ktoś mógłby (i chciałby :)) mnie oświecić, czy w rzeczonym przedlifcie jest jakaś różnica w zakresie regulacji fotela pasażera? 

Chodzi mi głównie o regulację wysokości. W SIP-owej specyfikacji oba ją mają. Jak rozumiem, w Comforcie nie ma elektryki i jest tylko góra-dół, a w Exclusive jest może kołyska, czy próżne nadzieje?

Ściągnąłem instrukcję obsługi ogólnoświatową i tam w ogóle jest tylko przód-tył i kąt oparcia.  

Edited by bvb

16 minut temu, bvb napisał:

Ściągnąłem instrukcję obsługi ogólnoświatową i tam w ogóle jest tylko przód-tył i kąt oparcia.  

W MY 19 jest pełen zakres to znaczy góra - dół plus "kołyska". U kierowcy dodatkowo podparcie lędźwiowe. 

@Kristofor Dzięki! To daje nadzieję. 

Przedliftowcy, pomóżcie :) Szykuję się do poszukiwań i jeśli Exclusive nic nie wnosi do pozycji pasażera z zużytym kręgosłupem, to nie będę przekreślał Comforta. W sumie nawet wolę więcej gumy i brak skóry. 

• 1 month later...
W dniu 25.04.2021 o 13:24, bvb napisał:

@Kristofor Dzięki! To daje nadzieję. 

Przedliftowcy, pomóżcie :) Szykuję się do poszukiwań i jeśli Exclusive nic nie wnosi do pozycji pasażera z zużytym kręgosłupem, to nie będę przekreślał Comforta. W sumie nawet wolę więcej gumy i brak skóry. 

Exclusive nic nie wnosi w kwestii regulacji fotela kierowcy poza pamięcią ustawień. Fotel pasażera w wersji Comfort regulowany jest manualnie.

W dniu 24.04.2021 o 22:16, Kristofor napisał:

W MY 19 jest pełen zakres to znaczy góra - dół plus "kołyska". U kierowcy dodatkowo podparcie lędźwiowe. 

W modelach 15-17 jest identycznie :)

23 minuty temu, raju napisał:

W modelach 15-17 jest identycznie :)

Czyli w Exclusivie pasażer ma regulację wysokości osobno przodu i tyłu. Ale czy ten manualny z Comforta ma w ogóle regulację wysokości? 

Jak się wreszcie namyślę, to się zapewne będę do Ciebie odzywał :) Nie myślałeś o założeniu wypożyczalni, żeby można było kręgosłup poprzymierzać do foteli na dłuższym dystansie? :D