Jump to content

Dziwny odgłos z lamp


Recommended Posts

Hej,

 

Zauważyłem dziwny odgłos z okolicy obu lamp po włączeniu świateł postojowych czy mijania, nawet na niedopalonym silniku. Jakby coś się nie mogło ustawić. Po chwili odgłosy znikają. Regulacja 0-5 poziomu świateł przerywa ten dźwięk. Czy to zapowiedź jakiś problemów?

 

Żadnych błędów z ECU nie odczytałem.

Link to post
Share on other sites

Skoro masz pokrętło do ręcznej regulacji to zakładam, że to lampa na halogeny, a nie ksenon. Więc to tak jakby silniczki do regulacji "szukały swojego miejsca w świecie". Może jakieś zwarcie instalacji.

Nie wiem jak to jest w L. IV, czy da się od lampy odpiąć osobną wtyczkę od regulacji, czy jest to wszystko razem z zasilaniem żarówek w jednej kostce?

Link to post
Share on other sites
8 godzin temu, DETT napisał:

Skoro masz pokrętło do ręcznej regulacji to zakładam, że to lampa na halogeny, a nie ksenon. Więc to tak jakby silniczki do regulacji "szukały swojego miejsca w świecie". Może jakieś zwarcie instalacji.

Nie wiem jak to jest w L. IV, czy da się od lampy odpiąć osobną wtyczkę od regulacji, czy jest to wszystko razem z zasilaniem żarówek w jednej kostce?

Nie wiem poszukam, dzięki za sugestię

Link to post
Share on other sites

Możliwe, że w jednej. Nie przypominam sobie innych, dodatkowych kabelków do lamp

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...