Jump to content

Koła do buga

Tommy21

Recommended Posts

Witam, mam okazje kupic ładne 17stki tylko nie wiem jak to bedzie siedziało na aucie, a mam kawałek do sprzedającego i nie oplaca mi sie jechać tylko na przymiarkę... 

Wymiary: 7.5 cala szerokości,  et45

Opony: 215/45/r17

Chcialem sie dowiedzieć czy nie będą obcierały i czy nie będą zabardzo schowane w nadkolu?? Chciałem wstawic cos co bedzie jak najbardziej wystawione na zewnątrz ale jak będą tylko toszke schowane to za ta cene jakoś to zniose:coffee:

w wagonie na 8 calowej feldze przy tym et i 225 nic nie obciera. ale licz sie, ze 215 na 7,5 to juz jest delikatny naciag, choc tez zalezy od tego jaki to bedzie model opony. Pamietam, ze letnie strasznie wygladaly, a na zimowkach sie tak nie rzucalo w oczy. ale u mnie wszystko w wrx, wiec moze byc inaczej z zawieszeniem niz w 1.6.

w wagonie na 8 calowej feldze przy tym et i 225 nic nie obciera. ale licz sie, ze 215 na 7,5 to juz jest delikatny naciag, choc tez zalezy od tego jaki to bedzie model opony. Pamietam, ze letnie strasznie wygladaly, a na zimowkach sie tak nie rzucalo w oczy. ale u mnie wszystko w wrx, wiec moze byc inaczej z zawieszeniem niz w 1.6.
https://intercars.pl/poradnik/opony-i-felgi/dobor-opon-do-felg-czyli-szerokosc-opony-a-szerokosc-felgi/

Nie powinno być naciągnięte aż tak.

Aha to może na początek będą  ok,  a potem jak przyjdzie czas na nowe oponki to załoze 225 i tez powinno jezdzic dobrze..??

Subaru juz zmienione teraz mam 2.0 gx kombi ten 1.6 juz dawno sprzedany tylko nie uaktualniłem jeszcze :P

ja mialem 7j et45 bylo super ,a nawet jeszcze byl luz

wiec wedlug mnie bez problemu Ci to siądzie

ja mialem na zawieszeniu eibach, na seryjnym to juz wogole bedzie ok ,napewno nic ci nie bedzie dobijac o blotniki

A tam naciąg. Na 7j miałem oponę 165/55r13. Często gubiłem odważniki

Przegrzebałem teraz wszelakie moje zdjęcia, ale nie mam. Pamiętam że jak chciałem założyć to dopiero trzeci wulkanizator miał ten tzw inflator (butle z do strzelania) żeby opona wskoczyła. A inni patrzyli na mnie jak na wariata :D. Polo było tak posadzone że paczka fajek na stojąco się nie mieściła pod samochodem. Standardowa żaba (podnośnik)też się nie mieścił :upside-down-face_1f643-small:A dokładka z przodu zderzaka jakieś 4cm nad asfaltem. Dobrze dobierałem zawsze drogę jak gdzieś jechałem.

A teraz opona 205/70R15 na standardowej feldze, i jeszcze chce samochód podnosić :facepalm:.