maciuo Posted April 9, 2021 Share Posted April 9, 2021 Cześć potrzebna szybka porada jak zakodować centralny w Forku SH z 2009 roku. Od razu mówię ze szukałem na forum i tylko jest info jak to robić w starszych Foresterach Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciuo Posted April 10, 2021 Author Share Posted April 10, 2021 (edited) No cóż... sam sobie odpisze ale może przynajmniej dzięki temu oszczędzę komuś chwile na szukanie manuala. Pilota w SH koduje się tak samo jak w SG. Tak wiec trzeba połączyć wtyczkę białą po zdjęciu plastiku przy nogach kierowcy następnie zamknąć drzwi wcisnąć na panelu na drzwiach kierowcy przycisk centralnego (pozycja otwórz). Powinna zamigać lampka sufitowa i będzie dźwięk brzęczyka oznacza to ze system jest w trybie przypisania nowego pilota centralnego zamka. Następnie trzymając guzik na drzwiach w pozycji unlock dwu krotnie naciskamy przycisk na kluczyku. Koniec procedury. Na potwierdzenie zakodowania nowego pilota centralny zamek samoczynnie powinien zamknąć i otworzyć pojazd jeżeli tego nie zrobi powtórzyć procedurę z przyciskami jeszcze raz...oczywiście na koniec odpinamy wtyczki. Edited April 10, 2021 by maciuo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrk2607 Posted April 10, 2021 Share Posted April 10, 2021 Mam SH to może mi się przydać w przyszłości. Dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wilej Posted April 10, 2021 Share Posted April 10, 2021 Dzięki za informację. Mam SG i z pewnością mi się przyda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts