Jump to content

Wersja US, które części EU?

kvgth

Recommended Posts

Cześć, mam OBK 2010 w wersji US. Czy jest gdzieś jakaś rozpiska, na której sprawdzę które części są uniwersalne, a które US? Da się gdzieś w łatwy sposób sprawdzić to np. VIN'ie?

20 godzin temu, fateofangel napisał:

Masz na myśli eksploatacje, karoserie czy bardziej mechanikę?

Generalnie to wszystko, muszę kupić trochę różnych pierdół.

• 2 weeks later...
W dniu 8.04.2021 o 08:53, lutek34 napisał:

partsouq.com

Dzięki. Próbuję znaleźć pasek wielorowkowy do mojego 2010 OBK 2.5 Limited US, na amerykańskich stronach z częściami widzę, że kod części to 809221140. Po tym numerze nie mogę znaleźć niczego w jakimkolwiek polskim sklepie. Skąd mogę wiedzieć czy wersja EU nie będzie tutaj pasować? Przykładowo na pierwszej lepszej stronie (https://www.czesciauto24.pl/bosch/707369) widzę, że powinien pasować modelowo do mojego. Jest gdzieś jakiś wykaz, które części się różnią?

9 godzin temu, lutek34 napisał:

nie wiem w czym problem, mnie tam znajduje że pasek OEM 809221140 to 6PK1653, szukaj po tym oznaczeniu

Dzięki, to wyglada na ten model, ale gdzie to znalazłeś? Bo mi na partsouq w ogóle nie pokazuje paska wielorowkowego po wpisaniu numeru VIN, a po wpisaniu tego numeru części (OEM) niczego nie znajduje. Dla pozostałych części nie widzę numerów zamienników. 

• 2 weeks later...

Szanowi, mam ponownie problem, tym razem z tulejami dyfra tylnego i mocowania wahaczy wzdłużnych tylnych. W jednym warsztacie powiedzieli mi, że w wersji US są inne (ale nie mogą ich dostać), a w drugim, że EU i US to to samo. Ktoś kojarzy? Zakładać śmiało?