Legacy96 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Witam, ze wzgledu na pandemie musze sam przeprowadzic serwis olejowy, i to duzy. By zamowic podkladki uszczelniajace potrzebne sa wymiary, srednica wewnetrzna, zewnetrzna i grubosc, ew. numer OEM. Wymieniam olej w silinku, skrzyni, przednim dyferencjale i tylnym dyferencjale. Uszczelke pod korek miski olejowej silnika mozna latwo znalezc, ale z pozostalymi jest juz gorzej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Witam, ze wzgledu na pandemie musze sam przeprowadzic serwis olejowy, i to duzy. By zamowic podkladki uszczelniajace potrzebne sa wymiary, srednica wewnetrzna, zewnetrzna i grubosc, ew. numer OEM. Wymieniam olej w silinku, skrzyni, przednim dyferencjale i tylnym dyferencjale. Uszczelke pod korek miski olejowej silnika mozna latwo znalezc, ale z pozostalymi jest juz gorzej.Tu znajdziesz numery OEMWygugluj numer później, na zdjęciu opakowania będzie rozmiar podkładki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted March 26, 2021 Author Share Posted March 26, 2021 (edited) Tu to znaczy gdzie? Jedyne znane mi zrodlo to opposedforces, Niestety nie ma tam wszystkich numerow... Edited March 26, 2021 by Legacy96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewemarkam Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Tu to znaczy gdzie? Jedyne znane mi zrodlo to opposedforces, Niestety nie ma tam wszystkich numerow... Link się nie wkleił, ale tak. Tam znalazłem choćby podkładkę pod przedni dyfer do OBK AT.http://opposedforces.com/parts/legacy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzixd Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Godzinę temu, Legacy96 napisał: Tu to znaczy gdzie? Jedyne znane mi zrodlo to opposedforces, Niestety nie ma tam wszystkich numerow... https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Subaru wpisujesz vin i wyskakują numery części Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legacy96 Posted March 27, 2021 Author Share Posted March 27, 2021 OK, dziekuje, stronka bardzo podobna do Opposedforces i ma drobny blad... Po wybraniu Subaru/Groups/Transmission/Differential wyskakuje Timing Belt Cover... Podkladke uszczelniajaca do silnika mam, a pozostale trzeba bedzie pomierzyc po wczolganiu sie pod auto.... Nie dzis, bo snieg pada... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lutek34 Posted March 27, 2021 Share Posted March 27, 2021 4 godziny temu, Legacy96 napisał: a pozostale trzeba bedzie pomierzyc po wczolganiu sie pod auto.. i to jest słuszna koncepcja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts