lelenbp Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Witajcie. Jaki rozmiar felg byście wybrali 17 czy 18 cali. 17 miałem teraz Rota GR-A a chce kupić disel JDM. Auto to impreza GF8 na zawiasie kyb i sprężynach eibach -30. Autem nie jeżdżę po torze służy mi jako auto weekendowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modeusz Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Hej, przy Eibachach polecałbym raczej 17, osiemnastki mogą zbyt łatwo obcierać przy nierówności. Sam przymierzam się do założenia 17'tek Speedline ST2 7j 205/45 na dystansie 22mm i mam pewne wątpliwości.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fala Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 19 minut temu, lelenbp napisał: GF8 na zawiasie kyb i sprężynach eibach -30 Mam taki sam setup (KYB AGX) i 17" z WRX - raczej nie wyobrażam sobie stanu plomb w zębach na 18"... Chociaż u mnie jeszcze wszędzie poliuretany - może to ważniejsze. Też używam weekendowo Link to comment Share on other sites More sharing options...
lelenbp Posted March 25, 2021 Author Share Posted March 25, 2021 No właśnie tu mam dylemat :-) hehe u mnie gumy wszystkie seryjne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fala Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 1 godzinę temu, modeusz napisał: osiemnastki mogą zbyt łatwo obcierać przy nierówności Zależy o co to tarcie - to jest kwestia tego, jak pasują dane felgi pod kątem ET i/lub szerokości. Opony na 16-tkach też mogą obcierać o rant, jak felga będzie np z ET 25... itd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
modeusz Posted March 25, 2021 Share Posted March 25, 2021 Teraz, Fala napisał: Zależy o co to tarcie - to jest kwestia tego, jak pasują dane felgi pod kątem ET i/lub szerokości. Opony na 16-tkach też mogą obcierać o rant, jak felga będzie np z ET 25... itd. Dokładnie Nieprecyzyjnie się wyraziłem 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack7606 Posted March 26, 2021 Share Posted March 26, 2021 Hej, u mnie w wątku masz zdjęcia z felgami Disla JDM opony to Michelin pilot sport 205 45 17 springi Eibach ,amorki AGX-Y z tyłu stabilizator Whiteline łączniki alu na poli reszta gum ori i nie zauważyłem żeby coś obcierało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts